Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Binnenkijken in woningen tijdens de Duurzame Huizen Route

Als het gaat om aardgasvrij maken van woningen en woonwijken is voor veel mensen de grote vraag: Hoe doe je dat? Het platform de Nationale Duurzame Huizen Route, biedt de unieke gelegenheid voor woningbezitters om zich daarop te oriënteren. Op 2 en 9 november stellen veel huiseigenaren met plezier hun duurzame woning open voor bezoek. Zij vertellen wat zij aan hun woning hebben gedaan en helpen geïnteresseerden op weg met hun ervaring.

Ook in Castricum, Akersloot en Limmen zijn duurzame woningen te bezoeken. De aanpassingen variëren van zonnepanelen tot warmtepompen en van isolatie tot pelletkachels. Er zijn energiezuinige woningen bij, maar ook een zogenaamde 'nul-op-de-meter woning'.

Naast de informatie over wat goed is gegaan, wordt er ook besproken wat achteraf wellicht beter was geweest. De bewoners die hun huis openstellen weten als geen ander dat er veel bij komt kijken om tot een goed plan van aanpak te komen. Voor mensen die nog aan het begin staan is dit waardevolle informatie. Het bezoeken van een woning werkt aanstekelijk, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Duurzame Huizen Route. Zo'n 86 procent van de bezoekers wil de opgedane kennis toepassen in hun eigen woning.

Geïnteresseerden die op zaterdag 2 en 9 november een woning willen bezoeken kunnen kiezen uit een grote variatie aan woningtypen en duurzame toepassingen. Inschrijven voor een bezoek is een vereiste en kan via www.duurzamehuizenroute.nl

Meer berichten