Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Mysterieuze paddenstoelen en nog meer...

Op zondag 20 oktober organiseert IVN Midden-Kennemerland in samenwerking met Camping Geversduin een paddenstoelenexcursie voor volwassenen en kinderen in en om de camping. Samen met een IVN natuurgids gaan ze op zoek naar paddenstoelen.

In de herfst komen er vanuit het niets mysterieuze paddenstoelen uit de grond, leggen sommige dieren geheime voorraden aan en komen we plotseling veel spinnenwebben tegen. In het bos hangt een aparte kruidige lucht. Andere dieren eten hun buikje rond en gaan op zoek naar een schuilplek of trekken weg om de winter te overleven. Ook zo nieuwsgierig hoe dieren en planten zich voorbereiden op de winter en wat er verder nog allemaal te zien is? Een gids vertelt alles over wat je ruikt, voelt, hoort en ziet. Tip: let op het weerbericht en zorg voor passende kleding.

Je kunt je aanmelden voor deze excursie bij  de receptie van Camping Geversduin, Beverwijkerstraatweg 205, Castricum of via info@campinggeversduin.nl onder vermelding van de excursienaam. Ze vertrekken om 13.00 uur vanaf de receptie. Kosten zijn 4 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen. Graag gepast geld meenemen. De kosten zijn exclusief een toegangskaart  tot de duinen (vanaf 18 jaar), deze is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied . Een dagkaart kost € 1,80 en is alleen met chip of pin te betalen. 

Meer berichten