Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Drankrijders, snelheidscontrole en inbraak Westerweg

Politie Regio

De politieberichten van maandag 30 september tot en met zondag 6 oktober

Castricum
Een 17-jarige jongedame uit Heemskerk werd vrijdag 4 oktober in het horecacentrum bij de ID wagen gecontroleerd op alcoholgebruik en had te veel gedronken. Ze mocht het café niet in. Deze jongedame probeerde toch meerdere malen om achter de rug van de beveiliger  langs te lopen en naar binnen te glippen. Dit lukte niet. Korte tijd later zagen agenten dezelfde jongedame als bestuurster rijden op een snorscooter, met nog twee personen erop. Bij het zien van de politie trachtte ze aan een controle te ontkomen. Bikers van de politie reden de scooter klem op de Castricummer Werf, waarna bleek dat de bestuurster te veel had gedronken. Ademanalyse aan het politiebureau wees uit dat haar promillage 280 Ug/l bedroeg. Ze kan dus een bekeuring tegemoet zien. Bij haar op de scooter zat onder andere nog een jongedame, een 19-jarige inwoonster van Beverwijk, die tijdens de controle zeer irritant aanwezig was en beledigende opmerkingen tegen de politie maakte. Hiervoor heeft deze jongedame uiteindelijk nog een bekeuring gekregen. Beide meiden hebben een horeca-ontzegging gekregen.

Op zaterdag 5 september omstreeks 01.07 uur zagen surveillerende agenten een man rijden op zijn snorfiets. Dit was op de Duinenboschweg te Castricum. De bestuurder, een 49-jarige man uit Heemskerk, werd staande gehouden naar aanleiding van zijn rijgedrag. Bij de blaastest op straat blies hij een F. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Castricum, waar de ademanalyse uitwees dat deze bestuurder 585 UG/L blies. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kan een flinke boete tegemoet zien.

Akersloot
Maandag 30 september is er tussen 08.50 een 11.05 uur een radarsnelheidscontrole gehouden langs de Geesterweg. Toegestane snelheid is 50 kilometer per uur. Van de 531 gecontroleerde bestuurders reden er 70 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 105 kilometer per uur.

Limmen
Op zaterdag 5 oktober hebben agenten een aangifte opgenomen van inbraak in een woning aan de Westerweg. De inbraak is gepleegd tussen 17.00 en 22.30 uur. De bewoners waren op dat moment afwezig. Bij thuiskomst zagen de bewoners dat het raam van de woonkamer, aan de achterzijde van de woning, openstond. Met behulp van een breekvoorwerp was het raam opengebroken. In de woning is de bovenverdieping doorzocht. Zo op het eerste oog zijn er sieraden weggenomen. Indien iemand hier iets verdachts heeft gezien graag even bellen met de politie 0900-8844.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57