Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Alexander van der Doorn wint verkiezing beste praktijkopleider 2019 van Nederland

Alexander van der Doorn, Talent Trainer bij de Kennemer Duincampings, is uitgeroepen tot de beste praktijkopleider voor MBO-studenten van Nederland in de sector Voedsel, Groen en Gastvrijheid. Eind juni maakte SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) al bekend dat Alexander beste praktijkopleider van Noord Holland is en nu dus ook van Nederland.

MBO-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Alexander leidt sinds 2015 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Net als Alexander is ook de Kennemer Duincampings blij verrast met de prijs: "Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat ze bij ons de ruimte krijgen zich te ontwikkelen tot ware sterren in gastblijheid. Een band opbouwen met de student tijdens de stage en zo een veilige omgeving creëren is essentieel om hem of haar uit te kunnen dagen fouten te maken. Want waar fouten gemaakt worden, is ruimte voor groei. Dat doen ze. Groeien tot experts in het creëren van vakantieherinneringen bij onze gasten. Daar zijn wij heel trots op."

Binnen ruim 9000 erkende leerbedrijven in de sector Voedsel Groen en Gastvrijheid in Noord Holland werken zo'n 12.500 praktijkopleiders. Er zijn zo'n 200 voordrachten per sector/provincie voor de beste praktijkopleider, hiervan is slechts één winnende praktijkopleider uitgeroepen; Alexander. Alexander kreeg van zowel van studenten, collega's als van docenten van de verschillende ROC's uit Noord Holland een nominatie voor de beste praktijkopleider.

Meer berichten