Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Visser 't Hooft neemt na twintig jaar afscheid van juf Tineke

Algemeen Castricum

Maandag 30 september is de laatste werkdag van juf Tineke Spil op basisschool Visser 't Hooft in Castricum. Na twintig jaar op Visser 't Hooft te hebben gewerkt gaat juf Tineke samen met haar man Gerard Spil genieten van hun pensioen.

Juf Tineke kwam twintig jaar geleden op de Visser 't Hooft werken om een andere juf voor een half jaar te vervangen. Ze is nooit meer weggegaan. "Ik voelde mij meteen thuis op deze school: het groen om de school, de bomen, het ruime schoolplein, maar ook de openheid en laagdrempeligheid van mijn collega's zorgde daarvoor." Juf Tineke heeft altijd in de kleutergroepen gewerkt. Tineke: "Kleuters zijn leuk, gezellig en elke dag weer blij. Zodra de kinderen de klas in komen, willen ze over hun nieuwste kleding, knuffel of avontuur vertellen. Heerlijk!"

Juf Tineke gaat niet alleen de leerlingen missen, maar ook haar fantastische collega's. Collega's waar ze veel mee heeft gelachen, soms gehuild en vaak hard heeft gewerkt. "Ik ben nooit een dag met tegenzin naar mijn werk gegaan. Het was een hele schok voor alle collega's toen ik vertelde dat ik per 1 oktober zou gaan stoppen. De laatste 6 jaar op school stond ik, wegens gezondheidsredenen, niet meer voor de klas, maar begeleidde ik groepjes kinderen die extra hulp nodig hebben. Het was erg fijn om op deze manier mijn werk te kunnen blijven doen."

Samen met haar man Gerard Spil, die ook per 1 oktober met pensioen gaat, wil ze genieten van hun groentetuin, samen met de e-bike op pad en vaker haar moeder van 94 jaar bezoeken. Tineke: "Ik heb er zin in! Misschien dat ik na een tijdje als vrijwilliger weer betrokken raak bij de school. Maar ik ga eerst genieten van mijn rust en vrijheid."

Tekst: Anne-Marie Sjardin

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 21 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01