Afbeelding
Foto: aangeleverd

De weg naar Rembrandt

Cultuur

Wim de Goede, kunstschilder uit Castricum, vertelt op zaterdag 5 oktober over de materialen en technieken van de schilderkunst uit de tijd van Rembrandt. In zijn lezing gaat hij vanuit deze laat middeleeuwse praktijk naar de zeventiende eeuw. De lezing/demonstratie wordt op 5 oktober vier keer gegeven in Historisch Informatie Centrum De Duynkant. Je kunt inschrijven voor vier verschillende tijdstippen.

Wim illustreert zijn lezing/demonstratie met beeld- en videomateriaal en echte materialen die het Kennemerkunstgilde in hun reizende atelier meenemen. Grondstoffen, pigmenten, bindmiddelen, hulpstoffen, doeken en panelen, het atelier, doodverf, vergulden, de schildertechniek, alles komt langs. En uiteraard geeft Wim een demonstratie verfwrijven.

Kennemerkunstgilde
Wim de Goede is een van de oprichters van het Kennemerkunstgilde, een gezelschap voor levende geschiedenis. Zij onderzoeken en beelden de schilder- en bouwkunst van de late Middeleeuwen, uit. Het Kennemerkunstgilde bestaat uit twee schilders (Wim de Goede en Hetty Kienhuis) en een bouwmeester (Marius Bruijn). Deze lezing is een activiteit van het Kennemerkunstgilde en Bibliotheek Kennemerwaard.

Aanmelden
De lezingen worden gegeven op zaterdag 5 oktober vanaf 13.00 uur in Historisch Informatie Centrum De Duynkant, Geversweg 1b, 1901 NW Castricum. De toegang is € 6,- (voor leden € 5,-). De lezing wordt gegeven om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Je kunt inschrijven voor het door jou gewenste tijdstip.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57