Afbeelding
Foto: Pixabay

Henk Verdonk junior leest iedereen weer de les

Sport Akersloot

Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef heeft, zoals bijna gewoon als hij aan het vertrek staat, de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op zijn palmares bijgeschreven.

Ook met een zeer sterke bezetting op de deelnemerslijst drukte latere winnaar Henk Verdonk junior op Sportcomplex de Cloppenburgh zijn stempel op het koersverloop. Van de anderen waren in het begin alleen Castricummer Vincent Beentjes en Jan Langeveld uit Bakkum bij machte enigszins in de nabijheid van Verdonk junior te acteren. Maar van een bedreiging op de toppositie is het in het verdere verloop van de koers nooit gekomen. Relaxed koersend, onder het wakend oog van door een mountainbike ongeval voorlopig uitgeschakelde Alwin Hes uit Bakkum, breidde Verdonk junior eenvoudig zijn voorsprong uit. Achter de losgeslagen leider verdedigden Vincent Beentjes en Jan Langeveld hun ingenomen respectievelijke tweede en derde positie. Iedere omloop echter, kwam Akersloter Pleun Lodewijks dichterbij Jan Langeveld, zo dicht zelfs dat laatstgenoemde moest gaan vrezen voor de laagste trede op het podium. Na een aantal ronden wist Pleun Lodewijks het achterwiel van Langeveld te bereiken om vervolgens via een gewaagde inhaalmanoeuvre de koppositie op zich te nemen en zijn medestrever geen kans meer te laten. Vincent Beentjes wist buiten schot te blijven en zodoende een verdiende tweede plek te veroveren.

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef), 2. Vincent Beentjes (Castricum), 3. Pleun Lodewijks (Akersloot), 4. Jan Langeveld (Bakkum), 5. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef), 6. Ronald Mossinkoff (Akersloot), 7. Bob Scholten (Akersloot), 8. Koen Houtkoper (Alkmaar), 9. Chris Kemp (Egmond aan den Hoef) en 10. Wil Hollenberg (Akersloot).

Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 19 uur geleden
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00
Politie ter plaatse bij winkelcentrum Geesterduin.
Werknemer bakkerij krijgt ongeluk met snijmachine' 8 apr, 10:30