Afbeelding
Foto: Pixabay

Wereld Alzheimer Dag 2019 in teken van 'Samen bewegen'

Algemeen Regio

'Samen bewegen' is dit jaar het thema van Wereld Alzheimer Dag. Het is de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor dementie, een ziekte die grote impact heeft op het leven van veel mensen. Zoals gebruikelijk wordt deze dag gevierd op 21 september, alhoewel er ook in de week ervoor of erna activiteiten plaatsvinden. Een aantal activiteiten op deze dag zal in het teken van 'bewegen' staan, in verband met het thema.

''Bewegen kan de kwaliteit van leven van mensen met dementie vergroten. Bovendien is het niet alleen gezond, maar ook leuk om samen te doen. Bijvoorbeeld met mantelzorgers of andere mensen uit de omgeving'', zegt Gerjoke Wilmink, directeur van Alzheimer Nederland.

In dat kader organiseert de Keten dementie van de regio Midden-Kennemerland de Wereld Alzheimer Week van 16 tot en met 20 september. In deze week verzorgen de zorg- en welzijnsorganisaties van de vijf gemeenten (Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen) veel activiteiten voor mensen met dementie, hun naasten en eenieder die geïnteresseerd is. Met als doel iedereen waardevolle momenten te bezorgen. Er is ook dit jaar weer een mooi en gevarieerd programma. U kun bijvoorbeeld meedoen met diverse wandelingen, koorzang, koersbal en shakefietsen. Maar u kunt ook luisteren naar lezingen over dementie en de boekpresentatie 'Alle ouderen naar buiten'.

Een overzicht van alle activiteiten vindt u op de website van de afdeling Midden-kennemerland van Alzheimer Nederland: www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-kennemerland.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 2 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01