Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Regio

Wereld Alzheimer Dag 2019 in teken van 'Samen bewegen'

'Samen bewegen' is dit jaar het thema van Wereld Alzheimer Dag. Het is de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor dementie, een ziekte die grote impact heeft op het leven van veel mensen. Zoals gebruikelijk wordt deze dag gevierd op 21 september, alhoewel er ook in de week ervoor of erna activiteiten plaatsvinden. Een aantal activiteiten op deze dag zal in het teken van 'bewegen' staan, in verband met het thema.

''Bewegen kan de kwaliteit van leven van mensen met dementie vergroten. Bovendien is het niet alleen gezond, maar ook leuk om samen te doen. Bijvoorbeeld met mantelzorgers of andere mensen uit de omgeving'', zegt Gerjoke Wilmink, directeur van Alzheimer Nederland.

In dat kader organiseert de Keten dementie van de regio Midden-Kennemerland de Wereld Alzheimer Week van 16 tot en met 20 september. In deze week verzorgen de zorg- en welzijnsorganisaties van de vijf gemeenten (Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen) veel activiteiten voor mensen met dementie, hun naasten en eenieder die geïnteresseerd is. Met als doel iedereen waardevolle momenten te bezorgen. Er is ook dit jaar weer een mooi en gevarieerd programma. U kun bijvoorbeeld meedoen met diverse wandelingen, koorzang, koersbal en shakefietsen. Maar u kunt ook luisteren naar lezingen over dementie en de boekpresentatie 'Alle ouderen naar buiten'.

Een overzicht van alle activiteiten vindt u op de website van de afdeling Midden-kennemerland van Alzheimer Nederland: www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-kennemerland.

Meer berichten