Logo uitkijkpost.nl

Open dag scoutingcentrum De Stierop

Op zaterdag 14 september aanstaande is er een open dag bij scoutingcentrum De Stierop, Stierop 1 in Uitgeest. Iedereen is van harte welkom!

Van 10.30 tot 15.30 uur kun je gratis deelnemen aan verschillende activiteiten die zowel in het water als op het land gehouden worden en georganiseerd zijn door 4 scoutinggroepen uit de regio, namelijk Mees Toxopeus uit Beverwijk, Scouting Elfregi uit de Zaanstreek, Scouting Victorie uit Heiloo en Scouting Koog Zaandijk. Zo kun je ervaren hoe het is om een echte (water)scout te zijn. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom om samen met hun (groot)ouders een kijkje te komen nemen en kennis te maken met de leiding en de scouts van de verschillende groepen. Ook alle andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd, zoals andere groepen uit de regio, (oud-)leden, omwonenden en ieder ander die het leuk lijkt om een dagje te komen kijken.

Scoutingcentrum De Stierop is een locatie aan het Alkmaardermeer waar bovengenoemde waterscoutinggroepen elke week samenkomen om leuke activiteiten te ondernemen. Er is een boerderij met bar, een aantal kampeervelden en een haven waardoor ze alles tot hun beschikking hebben om er het hele weekend door te brengen. Naast het eigen gebruik worden de velden ook veel verhuurd voor zomer- en weekendkampen van verenigingen of scholen uit heel Nederland. Voor nieuwsgierige mensen is De Stierop een plek van ontdekken door te doen, jezelf uitdagen en het beste uit jezelf en de ander halen. Ben je te oud om jeugdlid te worden maar wil je toch graag nog iets met scouting doen? Niet getreurd want scouting is er voor alle leeftijden. Van leidinggeven, klussen, bestuursfuncties of gewoon een gezellige avond. Er is nog genoeg te doen als vrijwilliger. Dus ben je benieuwd of wil je lid worden? Kom dan langs en maak een praatje met onze enthousiaste vrijwilligers.

Praktische informatie:
De open dag start om 10.30 uur en duurt tot 15.30 uur.
Je kunt er komen met de fiets via het Zwaansmeerpad (fietspad) vanaf Uitgeest of Krommenie of met de auto door op de navigatie 'Fort Markenbinnen' in te voeren. Bij het Fort is de mogelijkheid om te parkeren. Langs de provinciale weg hier tegenover is een kleine steiger vanwaar een boot heen en weer vaart om mensen over te zetten.
 

Meer berichten