Logo uitkijkpost.nl
Foto: Erika Dekker-de Groot
Regio

Strandexcursie op zondag 15 september

IVN afdeling Midden Kennemerland organiseert op zondag 15 september een strandexcursie: Het leven rondom `de Vrijheit'. De excursie start om 11.00 uur vanaf het Heemskerkse strand bij het strandpaviljoen de Vrijheit.

Hoe zijn de buitenduinen ontstaan? Zijn ze kalkrijk of kalkarm? En waarom groeien hier geen 'kwarrige' eiken, maar helmgras? Wie zijn hier de pioniers? Daarnaast lopen we juttend over het strand zoekend naar kokkels en scheermessen. Waar leven deze schelpdieren van en hoe planten ze zich voort? De gids vertelt je er graag over.

Voor deze excursie wordt om 11.00 uur verzameld bij het strandpaviljoen 'de Vrijheit' op het Heemskerkse strand. Dit verzamelpunt is alleen met de fiets te bereiken. Je kunt hier komen via de ingang van de duinen bij Geversduin of via de ingang tegenover de Patatoloog (aan de Rijksstraatweg in Heemskerk) en dan de bordjes 'strand Heemskerk' volgen. Het is een wandeling van zo'n anderhalf uur en deze is niet geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of rolstoelen.

De kosten zijn 4 euro per persoon, kinderen betalen 2 euro. Graag contant betalen bij de gids. Aanmelden kan via de website ivn.nl/mkl. De kosten zijn exclusief een toegangskaart tot de duinen, deze is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied. Een dagkaart kost 1,80 en is alleen met chip of pin te betalen. Kinderen tot en met 17 jaar gratis.

Meer berichten