Logo uitkijkpost.nl
Foto: aangeleverd
Castricum

Vleermuizen zijn niet eng, maar wel nuttig!

Op vrijdag 13 september organiseert IVN Midden-Kennemerland in samenwerking met camping Geversduin een avond excursie voor volwassenen en kinderen vanaf 11 jaar in en om de camping.

De gids neemt jullie mee in het donker en hij vertelt van alles over het nachtleven in het duingebied. Welke dieren leven er juist 's nachts en is een vleermuis eng of juist nuttig? Als je aan het donker gewend bent, ziet het duingebied er heel mooi en spannend uit. Hoor je de dieren met elkaar communiceren en wellicht ontmoet je een paar echte 'nachtbrakers'. Dit is een excursie zonder verlichting, maar met spannende waarnemingen. Dus, laat je zaklamp maar thuis, trek warme, onopvallende en geluidsloze kleding aan.

Je kunt je aanmelden voor deze excursie bij de receptie van Camping Geversduin, Beverwijkerstraatweg 205, Castricum (info@campinggeversduin.nl onder vermelding van 'Vleermuizenexcursie' en met opgave aantal volwassenen en kinderen en het telefoonnummer waarop je bent te bereiken in geval van slecht weer.

Vertrek om 20.30 uur vanaf de receptie. Kosten zijn 4 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen. Graag gepast geld meenemen. De excursie duurt ongeveer 2 uur. De kosten zijn exclusief een toegangskaart tot de duinen (vanaf 18 jaar), deze is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied. Een dagkaart koste € 1,80 en is alleen met de pin te betalen. Kinderen t/m 17 jaar gratis.

Meer berichten