Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Vries
Castricum

Kinderen leren (over)leven in de natuur

In Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum kunnen kinderen vanaf 6 september elk weekend leren (over)leven in de natuur. De lessen worden gegeven door Boskinderen.nl. Het doel van de opleiding is kinderen op speelse wijze in aanraking met de natuur te laten komen.

De boskinderen survival school geeft al twee jaar bijna elk weekend les aan kinderen die lid zijn van de survival school. Ze leren leven in de natuur, spelen met de natuur en ontdekken het plezier in alle weersomstandigheden, zonder de natuur te beschadigen. zelf doen, zelf ervaren en zelf ontdekken in kleine groepjes maken Boskinderen uniek.

De survival en natuur lessen wordt gegeven door hike & survival instructuur en natuurgids Egon Bloem en diverse gastdocenten, ieder met zijn of haar eigen unieke aanvullende vaardigheden.

Nieuwsgierig? Bezoekerscentrum De Hoep organiseert twee open dagen waar kinderen een indruk kunnen krijgen van de opleiding.

Zaterdag 7 september 11:00 -12:00 uur of 13:30 – 14:30 uur
Zondag 8 september   11:00 -12:00 uur of 13:30 – 14:30 uur

Aanmelden kan via www.pwn.nl/activiteiten of www.boskinderen.nl

Voor kinderen van 5-8 jaar start er op zaterdagmiddag een nieuwe groep. Oudere kinderen kunnen meedoen met de bestaande groepen waar we diverse oude ambachten leren zoals beeldhouwen, manden maken, touw maken, leren over dierensporen lezen, dierengeluiden herkennen en planten en bomen te herkennen en nog veel meer leuks

Meld je snel aan voor een van beide dagen. Meer informatie opvragen kan ook via: www.boskinderen.nl

Meer berichten