Logo uitkijkpost.nl
Het brood van Bak'm heeft een open structuur en een krokante korst.
Het brood van Bak'm heeft een open structuur en een krokante korst. (Foto: Diederik Schiebergen)
Bakkum

Brood met een eigen verhaal

'Desembrood' van Bak'm is vanaf vrijdag 6 september ook in de Verhalenkamer op het landgoed Willibrordus te verkrijgen, naast alle andere mooie landproducten. Brood van Bak'm, de bakkerijwinkel op het landgoed Duin en Bosch in Castricum is brood waar een verhaal aan vastzit!

Natuurlijk met aandacht
Bij Bakkerij Bak'm maken ze Brood, Koek & Taart, 'Natuurlijk met aandacht'. Voor de producten die ze maken, de mensen die er werken, de klanten en de omgeving. Er wordt alleen gewerkt met natuurlijke grondstoffen, zoveel mogelijk biologisch, lokaal en zonder toevoegingen. Het brood wordt gemaakt van alleen meel, water, een eigen desem en zeezout.  Het deeg wordt de dag van tevoren gedraaid en is 24 uur onderweg, waardoor het brood een heel diep aroma heeft en smaakt zoals brood hoort te smaken. Met een spekkige, open structuur en een krokante korst. Ze horen vaak: "Beleg is niet nodig, zo lekker is het brood". En het is ook gezond en voedzaam brood.

Koek & Taart van Bak'm is ook net even anders. "We gebruiken minder suiker, sluiten zoveel mogelijk aan bij het seizoen en maken stoere producten die makkelijk mee te nemen zijn.", zegt Dominique Omes, de eigenares van bakkerij Bak'm en 'Echt broodbakker'. Dominique is in juli 2017 gestart met de bakkerij en biedt aan 8 à 12 mensen een plek voor dagbesteding of stage. Voor de invulling en begeleiding van de leerwerkplekken werkt Bak'm samen met React, een onderdeel van Parnassia.

Samenwerking
Bak'm levert sinds enige tijd 'desembrood' aan 'Keuken met Karakter' op het landgoed Willibrordus. Bak'm en Keuken met Karakter passen goed bij elkaar, omdat ze allebei werken met mensen die bij hen dagbesteding volgen. Door de samenwerking versterken ze elkaar daarin.

Brood in de Verhalenkamer
Van het één komt het ander en zo is het idee geboren om het brood van Bak'm in de Verhalenkamer te verkopen. Het brood wordt in een prachtige broodkar gepresenteerd, gemaakt door mensen die dagbesteding volgen bij de Timmerwerkplaats op het landgoed Willibrordus. 

Het brood van Bak'm past goed bij de andere (streek-)producten die in de Verhalenkamer worden aangeboden. De Verhalenkamer neemt een centrale plek in op het landgoed Willibrordus. Een mooie ruimte waar ook het verhaal van de psychiatrie wordt verteld voor jong en oud, het VVV informatiepunt en een landgoedwinkel is gevestigd. Bezoekers maken er ook afspraken over excursies, kopen landgoedproducten, kaartjes voor de Cultuurkoepel, duinkaarten of een VVV-pasje.

Het brood en de koekjes van Bak'm zijn te koop in de Verhalenkamer van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Kijk voor meer informatie over Bak'm op www.bakm.nl. Daar vind je het gehele assortiment en ook welke producten te verkrijgen zijn in de Verhalenkamer. Kijk op www.verhalenkamerwillibrordus.nl voor meer informatie over de Verhalenkamer.

Meer berichten