Afbeelding
Foto: aangeleverd

Volop mogelijkheden in nieuwe muzikale seizoen

Cultuur Castricum

Het nieuwe muzikale seizoen bij muziekvereniging Emergo Castricum gaat weer van start. Voor de zomervakantie werd het concert op het Bakkerspleintje in verband met het weer last-minute verplaatst naar Geesterhage. In een bomvolle theaterzaal lieten alle verenigingsonderdelen van zich horen. En aan het einde van de zomervakantie hebben veel kinderen genoten van de workshop met Boomwhackers.

Na een welverdiende vakantie gaan alle muzieklessen en repetities nu weer van start. Naast de bekende onderdelen wordt daar vanaf september ook het nieuwe Dagorkest aan toegevoegd. Een gemêleerde groep aan bestaande en veel nieuwe leden gaat overdag repeteren om later in het seizoen ook overdag te gaan optreden.

Ook start Emergo met de nieuwe Slagwerkklas, als toevoeging aan het aanbod voor jonge kinderen. Hierbij gaat alle aandacht naar de slagwerkinstrumenten. Van pauken tot xylofoon, van de marimba tot de grote trom: dit zijn allemaal instrumenten die veel aantrekkingskracht hebben op kinderen. Daarom worden de krachten gebundeld met Floris van Tol, slagwerkdocent bij Toonbeeld: bij voldoende aanmeldingen gaat de slagwerkklas van start, de lessen vinden plaats op de vrijdagmiddag.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Maaike Pannekeet, bestuurslid Jeugd en Opleidingen, om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan telefonisch via 0251-653231, na 19:00 uur, of via info@emergo.org. De opties variëren van een afspraak om een keer te komen kijken bij een repetitie, een proefles of een aanmelding voor de Blazersklas of Slagwerkklas.

Ook is Emergo aanwezig op de open dag van Toonbeeld op zaterdag 7 september. Daar is veel mogelijkheid tot het proberen van instrumenten en het verkrijgen van informatie.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 22 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01