Logo uitkijkpost.nl
Castricum

Herinrichting Geesterduinweg

Vanaf maandag 19 augustus starten de werkzaamheden aan de Geesterduinweg te Castricum. Het gebied langs en op de Geesterduinweg wordt opnieuw ingericht ten behoeve van de veiligheid.

Fase 1 vanaf 26 augustus tot en met 15 november
Gedeelte tussen de Soomerwegh en de huidige ingang van het grote parkeerterrein.

Dit gedeelte is afgesloten voor doorgaand verkeer. Vrachtauto's die moeten lossen in dit gebied worden onder begeleiding gedoogd.

Fase 2 vanaf 6 januari tot en met half maart
Gedeelte tussen de C.F. Smeetslaan en de huidige ingang van het grote parkeerterrein.

Dit gedeelte is afgesloten voor doorgaand verkeer. Vrachtauto's die moeten lossen in dit gebied worden onder begeleiding gedoogd.

Toegankelijkheid
In beide faseringen blijven er altijd 2 ingangen van het winkelcentrum toegankelijk. De voetgangers worden door middel van hekken en bebording naar de ingangen geleid. Hetzelfde geldt voor de apotheek, de bibliotheek en Geesterhage.

Na het realiseren van de 2 nieuwe in- en uitgangen van het parkeerterrein wordt de centrale ingang afgesloten en als werkterrein voor de bouwaannemer Tervoort ingericht.

Wat gaat er veranderen

  • De centrale ingang naar het parkeerterrein wordt vervangen door 2 nieuwe ingangen. Een in-/uitgang aan de noordzijde en een in-/uitgang aan de zuidkant.
  • Op de kruisingen van de Geesterduinweg met de Nansenlaan en de Dag Hammarskjöldlaan worden verhoogde plateaus aangelegd.
  • Het plein voor de ingang van Cultureel centrum Geesterhage wordt doorgetrokken en aan de zuidzijde van de weg ook verhoogd. Deze verhoogde kruisingen zorgen er niet alleen voor dat de snelheid vermindert, maar ontmoedigt ook het doorgaande verkeer op de Geesterduinweg.
  • Op deze manier kan een verkeersluw gebied tussen het parkeerterrein en het winkelcentrum worden gecreëerd, wat in meerdere opzichten de veiligheid ten goede komt.
  • Tussen de verschillende gebieden komt een gelijkvloers voetgangersgebied te liggen.

Bron en foto: gemeente Castricum

Meer berichten