De brandweerboot in actie op het Alkmaardermeer
De brandweerboot in actie op het Alkmaardermeer Foto: Evelien Olivier

Brandweer druk met storm

Algemeen Regio

Het brandweernieuws van maandag 5 augustus tot en met zondag 11 augustus 2019.

Castricum
Maandagmiddag 5 augustus om 16.43 uur is de brandweer met spoed uitgerukt voor een gaslek in een voortuin aan de Bakkummerstraat. Dit was veroorzaakt tijdens graafwerkzaamheden in de tuin. De brandweer heeft het lek provisorisch afgedicht in afwachting van het gasbedrijf. Deze heeft de klus overgenomen en de leiding weer hersteld.

Limmen
Donderdagavond 8 augustus om 19.35 uur zijn de brandweerlieden met spoed uitgerukt voor een melding van een binnenbrand aan de Vuurbaak. Ter plaatse bleek er gelukkig geen sprake van brand te zijn. Het inbraakalarm bij een bedrijfspand was afgegaan en zo was de rookmachine geactiveerd. Deze zorgt ingeval van een inbraak of overval dat de dieven niets meer zien. De brandweer heeft de rook verdreven met behulp van de overdrukventilator.

Brandweer had het druk met de storm
De brandweer in de regio had zaterdag 10 augustus de handen vol aan meldingen door de harde wind. Op de President Kennedylaan in Akersloot heeft de brandweer om 16.06 uur een kleine boom weggehaald en in stukken gezaagd. De boom bleek gespleten te zijn.
De brandweer was nauwelijks terug op de kazerne (16.41 uur) toen er een melding kwam van twee boten in nood op het Alkmaardermeer.  Met hulp van de brandweerboot zijn de bootjes veilig naar de haven gebracht.
Om 18.31 uur was er een melding van stormschade bij de Rembrandtschool. Hier was voor de brandweer weinig te doen.
Later op de avond om 20.54 uur kwam er nog een melding binnen van stormschade bij Klein Dorregeest. Ook hier was er een boom die in stukken gezaagd moest worden.

In Castricum is om 17.53 uur een boom uit een achtertuin weggehaald aan de J.H. van Kinsbergenstraat. De boom dreigde tegen een huis te vallen. Met behulp van een lier aan het verkenningsvoertuig werd de boom gezekerd. Op die manier konden er op een veilige manier takken van de boom gezaagd worden. Uiteindelijk is een deel van de boom omgehaald om schade te voorkomen. Tijdens de inzet werd er door een voorbijganger gemeld dat er een paar straten verderop wat losse takken in een boom hingen. Dit zou mogelijk gevaar opleveren voor voetgangers. De brandweer heeft de situatie bekeken maar hoefde niet in actie te komen.

De brandweer van Limmen werd zondag om 11.43 uur opgeroepen voor een melding van stormschade aan een abeel aan de Visweg. Omdat de tak, die afgebroken was, op zo'n 10 meter hoogte hing werd de ladderwagen van Heemskerk ingezet om deze op een veilige manier te verwijderen.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 12 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57