Afbeelding

Succesvolle editie ringsteken in Akersloot

Algemeen Akersloot

Dinsdag 6 augustus vond in Akersloot tijdens de jaarlijkse kermis het ringsteken voor aangespannen paarden plaats.

Maar liefst twintig combinaties hadden zich ingeschreven voor dit evenement waaronder een prachtige combinatie uit Texel die gelijk de eerste prijs voor het schoonste geheel opeiste. Het rijtuig van de heer Lap uit Texel won terecht de prijs voor het schoonste geheel en ook won deze combinatie de Peter Velzeboer trofee voor origineelste aanspanning: het rijtuig van deze Texelse paardenliefhebber van Victoria, die gemaakt was in 1889.

De titel voor het ringsteken ging naar de aanspanning van de heer Duipmans uit de Zuidermeer met als steekster mevrouw Lida – Klaver-Rood. Op de tweede plaats eindige de combinatie Marianne van Wijdenes met haar steekster Ellen van Wijdenes uit Medeblik en op de derde plaats eindigde Ellen Spigt met als steekster Britney Blom uit Onderdijk.

Bestgaande paard was het Friese paard Bouke van de heer Kabel uit Heiloo, tweede werd ook een Fries, Teatske van Henni Smit uit Venhuizen en op de derde plaats eindige de Hafflinger Indie van de heer Commandeur uit Wognum.

Zeer veel toeschouwers konden genieten van prachtige aanspanningen en een spannende strijd om de felbegeerde titel bij het ringsteken.

Afbeelding