Afbeelding
Foto: www.zwemwater.nl

Blauwalg bij de Hoorne Akersloot

Algemeen Akersloot

Bij recreatieterrein De Hoorne aan de Klaas Hoornlaan te Akersloot geldt sinds donderdag 25 juli een negatief zwemadvies. Zwemmen wordt ontraden vanwege blauwalgen. Er is grote kans op huidirritatie en maag-/darmklachten. Ook honden kunnen last krijgen van blauwalgen.

Zwemmen in oppervlaktewater is leuk, maar brengt ook  bepaalde risico's met zich mee. Dat kunnen fysieke risico's zijn maar ook biologische risico's. Biologische risico's komen vooral voor als de temperatuur stijgt. Hierbij kun je denken aan algenbloei die gezondheidsklachten kan veroorzaken. 

In Nederland loopt het badseizoen van 1 mei tot 1 oktober. Tijdens het badseizoen worden de officieel aangewezen zwemplekken regelmatig onderzocht op verontreinigingen. Het meetpunt ligt op de plaats waar de meeste zwemmers worden verwacht óf waar het risico op verontreiniging het grootst is.

Alle officieel aangewezen zwemlocaties zijn bij de zwemlocatie te herkennen aan een blauw informatiebord van de provincie. Op de informatieborden wordt de kwaliteit van het zwemwater aangegeven in de volgende klassen:  uitstekend, goed, aanvaardbaar en slecht. Het zwemmen in oppervlaktewater is altijd op eigen risico.

Bron en meer informatie: www.zwemwater.nl.