Logo uitkijkpost.nl
Foto: Erika Dekker-de Groot
Regio

Vrijdag aangepaste Intercity-dienstregeling (update)

Door beperkingen in de materieelinzet rijden er op vrijdag 26 juli op enkele trajecten minder Intercity's. Door de hitte zijn er meer treinen in extra onderhoud.

UPDATE: ook op zaterdag 27 juli rijden er minder Intercity's.

Door de extreme hitte kan bijvoorbeeld de aandrijving van de treinen oververhit raken. Net als bij de motor van een auto, kun je dan niet verder rijden. 's Nachts blijft het flink warm, waardoor de systemen niet voldoende kunnen afkoelen. Ook het aircosysteem maakt overuren en kan oververhit raken. Een dubbeldekker met 6 rijtuigen heeft twee airco's. Valt er een uit, dan kan deze nog wel doorrijden. Valt de tweede uit, dan moet deze ook voor onderhoud van het spoor.

NS heeft in totaal zo'n 5.000 airco's in de treinen. Ze hebben op dit moment continu 250 monteurs aan het werk die 24 uur per dag doorwerken om de treinen zo snel mogelijk weer op het spoor te krijgen.

De volgende Intercity-verbindingen rijden minder vaak:

- Amsterdam-Haarlem-Den Haag
- Amsterdam-Alkmaar
- Duivendrecht-Lelystad
- Amsterdam-Eindhoven-Sittard
- Schiphol-Utrecht-Nijmegen

Ook Intercity direct rijdt minder vaak tussen Amsterdam en Rotterdam.

Plan je reis voor vertrek.

Er wordt nog zeer warm weer voorspeld. Dit kan van invloed zijn op jouw treinreis. Vergeet niet een fles water mee te nemen indien je gaat reizen. Inmiddels is al op zo'n 140 stations een watertappunt geopend waar je gratis je flesje met kraanwater kunt vullen.

Bron en meer informatie: www.ns.nl.

Meer berichten