Afbeelding
Foto: aangeleverd

Ga met de burgemeester mee naar het democratiefestival

Politiek Regio

Dansen op Danny Vera, in gesprek met minister Ollongren of leren speechen als Obama, het kan op het democratiefestival in Nijmegen. Gemeente Castricum organiseert een busreis naar dit unieke evenement. De bus van burgemeester Mans is nu nog leeg! Pak je kans en ga mee! Meld je dan aan via bestuurssecretariaat@castricum.nl. Het festival wordt op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus gehouden op het eiland Veur Lent in Nijmegen. De Castricumse bus gaat op zaterdag 31 augustus.

Wat gaat er gebeuren?
Het Democratiefestival is bedoeld om onze democratie te vieren. Een eigen mening hebben, met elkaar in discussie kunnen gaan en in vrijheid leven zijn zaken die we als vanzelfsprekend ervaren, maar dat is het niet. Het is goed om daar eens per jaar bij stil te staan. Het festival biedt een podium om je mening te verkondigen, met elkaar in gesprek te gaan, verdiepende vragen te stellen en kennis te maken met interessante (on)bekende Nederlanders. Het is een bont gezelschap dat op het eerste landelijke Democratiefestival aan bod komt. Sprekers als Hugo Borst, Barbara Baarsma en Kajsa Ollongren zijn aanwezig, maar ook Merol, Herman Pleij en cabaretier Kasper van der Laan komen naar Nijmegen.

Er is nog veel meer te doen, bijvoorbeeld workshops, sportclinics en theater. Tegen de avond komen er optredens van artiesten, ook hier is ruimte voor eigen inbreng bij de Tante Joke Karaoke Band en het Singlefeestje.

Een festival voor heel Nederland
Het Democratiefestival is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Het is gratis toegankelijk. Iedereen is welkom: jong en oud. Bezoekers kunnen zich aanmelden via de website www.democratiefestival.nu. Naast open inschrijving zijn alle burgemeesters, commissarissen van de Koning en dijkgraven van Nederland uitgenodigd om met een bus inwoners naar Veur Lent in Nijmegen te komen. Deze oproep werd door burgemeester Mans warm beantwoord.

Kijk voor een complete preview en meer informatie over het programma en verblijfsmogelijkheden in Nijmegen op www.democratiefestival.nu.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01