Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Vries
Castricum

Corso bioscoop lijkt gered

Filmtheater Corso, dat eigenlijk zou moeten wijken voor een appartementencomplex, kan hoogstwaarschijnlijk tóch blijven bestaan. Dat meldt de dolblije eigenaar Erik Weel aan mediapartner NH Nieuws.

In januari 2018 kwam het nieuws naar buiten dat Weel had besloten om de deuren van Corso te sluiten. Het pand was hoognodig aan een renovatie toe, maar daar was geen geld voor. Acht jaar lang zocht de bevlogen bioscoopbaas naar een oplossing, maar die werd niet gevonden. Het besluit: het pand zou in 2020 tegen de vlakte gaan en er zouden winkels en woningen voor in de plaats komen. 

Lees ook: 50.000 bezoekers per jaar, maar toch einde Corso.

Nu lijkt het er tóch op dat het doek nog niet is gevallen. "Ik werd een tijdje terug benaderd door de ontwikkelaar van het bouwproject, Floresteyn Vastgoed", vertelt Weel. "Zij realiseren de bouw van de nieuwe panden en vroegen of ik de bioscoop 100 meter verderop voort wilde zetten. Uiteraard heb ik daar positief op geantwoord!"

De Castricummer is 'ontzettend blij' met het bedachte plan. "Het is natuurlijk een wens van mij om met Corso door te gaan, maar ook de gemeenschap reageert enthousiast. Iedereen is blij."

Het college van B&W heeft kennisgenomen van de plannen van de initiatiefnemer voor de Corso Bioscoop in het centrum van Castricum. De initiatiefnemer mag na het reces zijn plannen presenteren in de raad. Wethouder Paul Slettenhaar: ,,Het is heel mooi om dit samen op te pakken met de ontwikkelaar. We zien een filmtheater als een belangrijke voorziening in onze gemeente, zowel voor inwoners als bezoekers. De ontwikkelaar heeft twee boeiende opties aan ons voorgelegd. We vinden het nu vooral interessant wat raad en omgeving er van vinden. Het is een eerste stap in een mooi proces."

De initiatiefnemer heeft twee varianten laten zien aan het college. Deze worden in september in de raad gepresenteerd door de ontwikkelaar. Het college neemt een neutrale positie in tegenover de twee plannen. "Het behoud van een filmtheater voor Castricum draagt bij aan levendigheid en aantrekkelijkheid van onze gemeente. Het is nu aan de initiatiefnemer om zijn plannen met de raad en de omgeving te delen", aldus wethouder Ron de Haan.

Lees ook: Petitie 'Corso moet blijven' wordt aangeboden aan wethouders.

Meer berichten