Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Castricum

Veiliger door survivalmiddag in het zwembad

Zaterdag 13 juli organiseert Zwembad De Witte Brug van 13:00 tot 15:30 uur een survivalmiddag. De kinderen leren hoe ze zichzelf en hun vriendje of vriendinnetje uit het water moeten redden. Ook leren ze hoe ze zelf kunnen overleven in het water. De kinderen worden hier sterker van en leren veel over zwemveiligheid. Het wordt een nuttige maar ook gezellige middag. 

Er wordt gewerkt met verschillende drijfmiddelen en er worden situaties nagebootst die je in het echt tegen kunt komen. Zoals bij voorbeeld het redden van een vriendje of vriendinnetje door middel van een werpzak/ flexibeam. Ook leren de kinderen wat ze moeten doen op het moment dat ze in het water zijn 'gevallen' en welke materialen ze kunnen gebruiken om te blijven drijven of naar de kant te komen. Het opduiken van een pop van de bodem en hoe je hem vastpakt gaan ze ook leren. Een belangrijk onderdeel van de middag is dat de kinderen leren is hoe ze zich veilig in en rond het water kunnen begeven en weten hoe ze op een veilige manier kunnen redden. Dit gaan ze doen door de onderdelen in het bad uit te oefenen en vooraf en achteraf vragen te stellen over wat ze weten/geleerd hebben.

Je mag meedoen in je gewone zwemoutfit. Geen extra kleding nodig.
Een A diploma is verplicht (alle onderdelen bevinden zich in het diepe).
Voor de rest is iedereen welkom, oud en jong!

Alle onderdelen zullen ingedeeld worden in verschillende niveaus zodat de kinderen zelf kunnen kiezen hoe moeilijk zij het willen maken.

De activiteit vindt tijdens het vrijzwemmen plaats, het zwembad is dus gewoon geopend voor recreatief zwemmen.

Bron: www.dewittebrug.com

Meer berichten