Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier
Castricum

Opsluiting in autolift en duinbranden

Brandweer Castricum kwam afgelopen week in actie voor een melding van een opsluiting in een autolift en twee duinbranden.

Liftopsluiting
Woensdagochtend 3 juli om 09:33 uur, werden de brandweerlieden opgeroepen voor een liftopsluiting aan de Torenstraat in Castricum. Er zou hier een auto vaststaan in de autolift. Bij aankomst wisten ze snel de sleutel te regelen om binnen te komen in het pand. Hier troffen ze niets meer aan. De bestuurder is zelf met zijn auto uit de lift gekomen, maar was vergeten de melding in te laten trekken.

Duinbranden
De brandweer is woensdagavond 3 juli om 22:48 uur met veel wagens uitgerukt voor een duinbrand in Velsen-Noord. Het vuur was snel geblust door de eerste tankautospuit die ter plaatse kwam.

De brand woedde in het duingebied aan de Reyndersweg en werd rond kwart voor elf ontdekt. Vanwege de droogte en omdat de brandhaard moeilijk te bereiken was, dreigde er extra gevaar. Daarom sloeg de brandweer groot alarm.
De brand werd uitgemaakt. Daarna is er nog enige tijd extra nageblust. Na ongeveer een uur was de brand helemaal uit en konden de brandweerlieden weer inpakken. De brandweer van Castricum stond daar ter plaatse stand-by maar hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden.
De oorzaak van de brand is onbekend en wordt nog onderzocht.

Zondagavond 7 juli om 20:29 uur was het weer raak, deze keer in de duinen bij IJmuiden. De eerste voertuigen voor deze brand waren al om 20:19 uur opgeroepen. Ook hier had het eerste brandweervoertuig de brand snel onder controle en konden de overige opgeroepen voertuigen in de kazerne blijven.

Meer berichten