Logo uitkijkpost.nl
Foto: Paul Schirnhofer
Castricum

Meet & greet tour Jill

Zondagmiddag 7 juli komt Jill Schirnhofer, beter bekend als Jill! om 14.00 uur bij kantoorboekhandel LAAN voor een Meet en greet. Het is dan ook braderie, dus de boekhandel heeft ook een kraam met uitverkoopboeken. Jill is gratis te bezoeken en ze zal achterin de winkel zitten en proberen iedereen te woord te staan.

Jill Schirnhofer is een creatief multitalent. Ze is illustratrice en schrijfster en heeft daarnaast haar eigen jeugdprogramma bij AVRO-TROS op Zapp. In dit programma geeft presentatrice Jill Schirnhofer creatieve tips aan de kijker op het gebied van tekenen en knutselen, mode en koken. Hiertoe zijn er in de als een woonkamer ingerichte studio, waar het programma wordt opgenomen, onder andere een werktafel, een beautyhoek en een keuken. Bij het programma hoort een website waar de kijkers hun creaties heen kunnen sturen. Jill is voor kinderen van ongeveer 5 tot 9 jaar Ook heeft ze een column in een (Duits) meidenmagazine. Jill is heel actief op social media.

Op 15-jarige leeftijd ontwierp Jill haar eerste schoolagenda. Dit ontwerp werd opgemerkt door een Nederlandse uitgeverij, die haar hierop onder contract nam. Haar boekencollectie omvat inmiddels meer dan 12 titels. Vanaf 2015 zijn er meer dan 250.000 exemplaren verkocht. Met als bestseller, haar eerste boek 'Tekenen met Jill' waarvan de 15e druk op stapel staat.

Jill brak in Nederland door toen ze in november 2014 het jeugdprogramma Jill bij de AVROTROS ging presenteren. In dit programma geeft Jill creatieve adviezen aan de kijker op het gebied van tekenen en knutselen, mode en koken. Verder tekent en maakt ze 'Jill boeken', schrijft en illustreert ze haar eigen jeugdromans, heeft ze een productlijn met DIY-, party- en schoolproducten en acteert ze in films en series.

In 2017 maakte Jill haar debuut als fictieschrijver. Ze schreef en illustreerde haar eerste eigen jeugdboek "Elvy's eigen wereld: So boho", dat in april dat jaar in de winkels verscheen. Het luisterboek is inmiddels ook verschenen, ingesproken door Georgina Verbaan en er ligt een optie op de filmrechten.

Van Jill zijn inmiddels verschenen:

Bakken met Jill

Het grote Jill-spelletjesboek

Het grote Jill-schetsboek

Mijn dagboek

Jills stickerboekje

Jills modemeisjes

Het grote Jill-doeboek

Groetjes uit…

Tekenen met Jill

Meer tekenen met Jill

Iedereen kan tekenen met Jill

Kleuren met Jill

Mijn vriendenboek

Knutselen met Jill

Kleur je kerst met Jill

Meer berichten