Afbeelding
Foto: www.bonhoeffer.nl

Leerlingen Bonhoeffercollege vergroenen de Castricummer Werf

Algemeen Castricum

Technasiumleerlingen van het Bonhoeffercollege hebben woensdag 19 juni hun ontwerpen voor een vergroening van de Castricummer Werf gepresenteerd. De werkgroep 'verduurzaming van de Castricummer Werf' had de leerlingen de opdracht gegeven om een groen looprondje te ontwerpen over het industrieterrein. Bij de herinrichting van de openbare ruimte moest rekening worden gehouden met klimaatadaptatie, hittestress, vergroening en biodiversiteit op en rond het terrein. Een afvaardiging van ondernemers en een vakkundige jury hebben de ontwerpen beoordeeld.

Zodra de leerlingen de raadszaal binnenliepen was de spanning al aardig voelbaar. Achter de tafels waar normaal gesproken de raadsleden plaatsnemen zat toen een vakkundige jury bestaande uit wethouder van sociale zaken en duurzaamheid Falgun Binnendijk, ecoloog Florinda Nieuwenhuis, bouwkundig ingenieur Arjen Fruitema en beleidsmedewerker groen Arthur Sanders. Tegenover de experts zat een afvaardiging van ondernemers van de Castricummer Werf.

Na een warm welkom door de wethouder, begonnen de pitches van de leerlingen. Alle twintig teams hadden twee minuten de tijd om de bezoekers te overtuigen van hun idee. Er kwamen veel creatieve ideeën voorbij die warm werden onthaald door de experts. Ook was er veel lof voor de uitwerking van de schaalmodellen, waarvan er een zelfs in het programma Sketchup was ontworpen en in 3D was uitgeprint. Florinda Nieuwenhuis, die veel ervaring heeft op het gebied van ecologie en groen in openbare ruimten stelde regelmatig scherpe vragen die de meeste leerlingen zonder problemen beantwoordden. Aan het eind van de middag kon worden geconcludeerd dat er veel verschillende ontwerpen waren getoond met elk hun sterke en zwakke punten.

Op basis van de pitches en de informatie die leerlingen gedeeld hebben, zijn de juryleden in beraad gegaan. Om vijf uur was dan eindelijk het moment daar: het bekend maken van de winnaars. De publieksprijs werd gewonnen door Elise, Sophie en Luna uit klas H2D en V2A. Bij hun ontwerp lag de nadruk op het benutten van de daken door die te bekleden met groen. Samen met een zeer kleurrijk schaalmodel en een pakkende video, wisten zij de publieksjury te overtuigen. De vakjury vond het idee van Daan, Fabian, Guus en Quinten uit klas V2D het beste. Een eenrichtingsweg over het terrein moet volgens deze groep ruimte bieden voor nieuw groen en klimaatadaptatie met behulp van infiltratieroosters. De groep werd vooral geroemd om het grondige onderzoek wat had geleid tot een realistisch en haalbaar ontwerp. De jury heeft echter nog een extra prijs in het leven geroepen voor het meest originele idee. De originaliteitsprijs ging naar Jeroen, Thijs, Tygo en Youri uit klas H2D en V2A. Het idee van een monorail over het terrein was misschien iets te veel out-of-the-box gedacht, maar de uitwerking van hun ontwerp in 3D was zo professioneel dat een eervolle vermelding niet achterwege kon blijven.

Bron en foto: www.bonhoeffer.nl

'De Autoriteit'.
Come Together in Castricum met o.a. 'De Autoriteit' en 'DJ's 'Vierdiep' 4 uur geleden
Fenna, Sophie, Eefje en Maud.
DOS turnsters stromen door naar finale! 27 mrt, 10:30
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Ongeslagen kampioen, ook in de wedstrijd van deze foto bleken de Cas Ladies een maatje te groot voor de eerste klasse.
CAS rugby dames Kampioen 25 mrt, 14:43 3
Bewoners kunnen gezellig met elkaar een 'bakkie' koffie of thee drinken.
Buurtbakkie 2024! 25 mrt, 10:37
leerlingen (en ouders)van JPTeens on Stage bundelen hun krachten tijdens de decor-dag.
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 24 mrt, 17:00
De werkstukken, de scherven en onderdelen uit het proces zijn te zien in het museum.
Expositie: Kunst uit scherven 24 mrt, 15:00
JPTeens on Stage
JPTeens on Stage: Creatieve Krachten Bundelen voor Nieuw Decor 23 mrt, 10:48
Het witte 'passionkruis' mag natuurlijk niet ontbreken.
Projectkoor brengt The Passion naar Castricum 22 mrt, 14:41
Bo Weijer (l) en Sterre Hof (r) mogen Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale op 17 april.
Castricumse Bo Weijer een van de winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd 22 mrt, 11:39
De fietser is met de ambulance naar het NWZ gebracht in Alkmaar.
Fietser bewusteloos na valpartij 19 mrt, 09:34
Meerdere inbraken in Castricum.
Meerdere inbraken in Castricum 18 mrt, 18:25