Logo uitkijkpost.nl
Regio

"De instapklas wordt werkelijkheid!"

"Een veilige haven voor kinderen met een specifieke zorgvraag middenin een vrije- basisschool. Waar ze in kunnen stromen in de reguliere klassen en waar andersom kinderen uit de reguliere klassen bij de kinderen met een zorgvraag in de klas kunnen komen. Samen spelend en lerend, naar elkaar toegroeiend."

Twee jaar geleden is een aantal ouders van kinderen met een (meervoudige) beperking voor het eerst bij elkaar gekomen. Het doel was duidelijk:een plek vinden voor hun kinderen waar zij samen met andere kinderen kunnen spelen en leren! Een plek waar de kinderen onderwijs op maat krijgen, afgestemd op hun individuele kwaliteiten en behoeften. Maar dan wel aangesloten bij een basisschool waar zij een groot aantal sociale contacten aan kunnen gaan door te integreren in de rest van de school. De ouders hebben hun initiatief de naam 'Instapklas Bergen e.o.' gegeven.

Een paar ouders had al kinderen op de vrije school; een school waar aandacht is voor de hele ontwikkeling, een ontwikkeling van hoofd-hart-handen. "Deze vorm van onderwijs zou voor onze kinderen een rijke invulling geven aan het creeëren van een kleine 'samenleving' waar binnen ruimte is voor wie je bent".

Voor informatie kijkt u op deze webite. 

Het streven is om te starten in het school jaar 2019/2020. Daarom worden alle belangstellende ouders uitgenodigd voor de informatie ouderavond op dinsdag 2 juli.

Inloop vanaf 19:30, start 20:00 uur.

Locatie: ARH Basisschool Prins Hendriklaan 56 – 58 Bergen

Aanwezig zullen zijn: Leerkrachten van de instapklas uit Amstelveen, Directie van de vrije school Bergen, ouders van ouderintiatief 'Instapklas Bergen e.o.'. Ben jij geïnteresseerd in dit initiatief? Meld je dan aan bij: manonhertog@hotmail.com

Meer berichten