Logo uitkijkpost.nl
Castricum

"De vakantietijd is een toptijd voor inbrekers"

Foto: Gemeente Castricum op Facebook

Woensdag 19 juni was de allereerste Europese dag tegen woninginbraken, ofwel European Focus Day. Hoewel het aantal woninginbraken in de gemeente Castricum de laatste jaren is gedaald, is het nog steeds een actueel probleem.

De wijkagenten en BOA's zijn woensdag 19 juni in gemeente Castricum actief geweest met het plaatsen van 'witte voetjes'. Heb jij een wit voetje geha(al)d? Kijk dan op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl om te kijken wat je kunt doen om inbraken te voorkomen, zie ook onderstaande tips. 

Tip 1: 80% van de woninginbraken wordt opgelost dankzij oplettendheid van de buren. Bel bij een verdachte situatie altijd 112 en sluit je aan bij een (digitale) buurtpreventiegroep! Lees hier meer over op de pagina Buurtpreventie.

Tip 2: Wist je dat 'gelegenheidsinbrekers' verantwoordelijk zijn voor 90% van alle woninginbraken?
Een gelegenheidsinbreker treft weinig voorbereiding en slaat zijn slag wanneer de gelegenheid zich voordoet. Je kunt zelf maatregelen treffen om dit tegen te gaan. Doe bijvoorbeeld de deur op slot als je boven bent, plaats buitenverlichting en 'verstop' de sleutel niet onder de bloempot! Lees meer preventietips op de website van Politiekeurmerk.

Tip 3: De vakantietijd is een toptijd voor inbrekers. Het is vaak makkelijk te zien waar bewoners voor langere tijd weg zijn: post op de mat, gesloten gordijnen en nooit een lampje aan. Geef daarom je woning een bewoonde indruk, laat die krant eens op de bank slingeren en gebruik een tijdschakelaar voor de verlichting.
Ook belangrijk: Vertel niet op sociale media dat je op vakantie gaat. Ook inbrekers zitten op facebook! Scherm je berichtje zoveel mogelijk af voor buitenstaanders.

Kijk eens op de site van de politie voor meer tips tegen woninginbraak.

Bron: Gemeente Castricum op Facebook.

Meer berichten