van links naar rechts: Peter Hommes, Cor Tervoort, Nico Meijne, Hans Tuinenburg, Lawrence Bosschaart
van links naar rechts: Peter Hommes, Cor Tervoort, Nico Meijne, Hans Tuinenburg, Lawrence Bosschaart Foto: aangeleverd

Tervoort start met revitalisatie Winkelcentrum Geesterduin in september

Algemeen Castricum

De Vereniging van Eigenaren van winkelcentrum Geesterduin, SPF Beheer BV en Rotteveel M4 uit Alkmaar gaven op 11 juni jl. het startschot voor de revitalisatie van winkelcentrum Geesterduin door het ondertekenen van het contract met bouwbedrijf Tervoort Egmond. De renovatie van het winkelcentrum stond al geruime tijd in de planning, maar werd vanwege diverse belangen meerdere malen verschoven.

''Nu is het dan toch eindelijk zover'', zegt voorzitter van de V.v.E Nico Meijne, ''We zijn hier op de achtergrond lang mee bezig geweest en ik ben dan ook heel blij dat we nu eindelijk van start kunnen''. Ook Cor Tervoort van bouwbedrijf Tervoort Egmond uit Egmond aan den Hoef zegt blij te zijn dat de kogel nu eindelijk door de kerk is. ''De komende periode starten wij met de voorbereidende werkzaamheden op het werk, waarna we verwachten in september te starten met de eerste echt zichtbare werkzaamheden''. Daniel van den Bor, ontwikkelaar bij Rotteveel M4, geeft ook aan blij te zijn met de ondertekening van de contracten. ''Het is fijn dat er nu voor iedereen duidelijkheid is''. 'We starten bewust na de bouwvak, zodat de winkeliers zo min mogelijk last van de renovatiewerkzaamheden hebben en we in een keer door kunnen''.

De renovatie van het winkelcentrum, dat bekend staat om zijn uit de jaren'80 stammende mikado-architectuur met geel stalen staketsels, zal plaats maken voor een fraai gedetailleerde en gematerialiseerde baksteengevels. Een warme jas die refereert aan het duinlandschap van Castricum en incidenteel een luifel maskeert. Ook zullen de winkelpassages worden vernieuwd middels een nieuw opgetild dak met betere klimatologische eigenschappen. Het dak wordt gedragen door - los van de winkelpuien geplaatste - houten spanten die tevens voor een sfeervol en warm beeld zullen zorgen. Daarbij zullen ook de drie huidige hoofdentrees en de entree op het parkeerdek grondig worden aangepakt. Behoudens de aanbouw aan de oostzijde van het winkelcentrum zal het totaalaantal winkelmeters niet toenemen.

Winkelcentrum Geesterduin is één van de meest succesvolle winkelcentra van Nederland. "Het kent amper leegstand en heeft een unieke mix van lokale winkels met een aantal grotere winkelconcepten'' aldus Dick Hoogendijk van beheerder Colliers International. "De sfeer is te omschrijven als vriendelijk en gemoedelijk, wat een prettige winkelsfeer veroorzaakt en het winkelcentrum erg populair maakt". Het winkelcentrum blijft gedurende de renovatie gewoon open voor het winkelend publiek.

Afbeelding
Afbeelding
Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 3 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57