Logo uitkijkpost.nl
V.l.n.r.: Anne-Marie Sjardin, Joyce van Tunen, Gijs Pannekeet en Natalie van der Kolk
V.l.n.r.: Anne-Marie Sjardin, Joyce van Tunen, Gijs Pannekeet en Natalie van der Kolk (Foto: Nico Lute)
Castricum

KidsVakantieCocktail sportiever dan ooit!

De zomervakantie komt er aan, en de KidsVakantieCocktail gaat weer van start. Ook dit jaar is het Natalie van der Kolk en Anne-Marie Sjardin gelukt om samen met 16 organisaties weer 50 sportieve, creatieve en vrijblijvende kinderactiviteiten, voor kinderen vanaf 4 tot 12 jaar, te organiseren voor de KidsVakantieCocktail (KVC) in Castricum, Akersloot en Limmen.

"Altijd leuk als er nieuwe organisaties bij komen, dit jaar zijn er 4 nieuwe organisaties die mee doen", vertelt Anne-Marie enthousiast. We hebben hulp gekregen van Joyce van Tunen, buurtsportcoach Castricum van Team Sportservice Kennemerland. Joyce benaderde ons vorig jaar omdat ze de KVC flyer wilde promoten en zag mogelijkheden om meer sportieve activiteiten toe te voegen. Dit jaar heeft Joyce een aantal van haar contacten benaderd om mee te doen, daardoor doet o.a. Crossfit Castricum mee.

"Dit jaar hebben we meer sportieve activiteiten dan voorgaande jaren, zoals Rugby RC". Natalie had Gijs Pannekeet, trainer bij Rugby RC benaderd voor de KVC. Gijs: "Dit is de eerste keer dat we mee doen met de KVC. Het is de manier om één van onze doelgroepen te bereiken. De kinderen krijgen een clinic waarin ze op een plezierige manier de verschillende basistechnieken van het rugbyen leren. Een fantastische manier om kennis te maken met onze mooie sport Rugby". De dames zijn trots dat de Rugby club mee doet en Gijs kwam er niet onderuit om op te foto te gaan." Hier werk ik graag aan mee" zegt Gijs, "een ontzettend goed project en fantastisch dat Anne-Marie en Natalie dit samen regelen.

"Echt een sportief tintje want ook surfschool Castricum doet mee, wat jammer dat het alleen voor kinderen is" zegt Natalie. "We hopen dat ouders net zo enthousiast worden als wij, want we hebben een boordevol programma weten te verzamelen voor de kinderen". Nieuw is ook een samenwerking tussen Zwembad De Witte Brug en de Stichting Steun de Reddingsbrigade. Ook KP Biking uit Akersloot, die al jaren mee doet met de KVC, doet dit jaar weer mee net als Berg en Bal met boogschieten en klimmen." Joyce vult nog aan: " De zomer is een tijd vol plezier, en wat is er leuker dan samen sporten? In de KidsVakantieCocktail zijn veel verschillende soorten sportactiviteiten opgenomen. Hopelijk vinden de kinderen sporten zo leuk dat ze hier na de zomer mee door gaan.

Nog meer activiteiten
En ook super leuk dat dit jaar een muzikale activiteit in de KVC zit, door de deelname van muziekvereniging Emergo, een ochtend vullend programma met als afronding voor de ouders een voorstelling van hun kinderen. Op vrijdag 19 juli vindt de speelgoedmarkt van Speel-o-theek Castricum plaats op het Bakkerspleintje samen met De Creatieve Wieven wordt het een gezellige ochtend met het kopen en verkopen van speelgoed. Het is eigenlijk te veel om op te noemen. Alles is leuk! Eigenlijk zouden we het liefst zelf ook mee willen doen", roepen Natalie en Anne-Marie lachend. We zijn er trots op dat er 50 activiteiten zijn opgegeven, nog meer dan vorig jaar. Dus echt een succes en we wensen de kinderen veel plezier in de zomervakantie.

Aanmelden
Anne-Marie: "Ook dit jaar hebben we op de flyer gezet dat je je van te voren moet aanmelden bij de activiteiten om teleurstelling te voorkomen. Want bij sommige activiteiten is het snel vol dus echt handig om je aan te melden bij de organisatie. We zijn samen weer langs alle basisscholen in de Castricum, Akersloot en Limmen geweest om de flyer langs te brengen, zodat deze aan alle leerlingen kunnen worden uitgedeeld."

Irene Zijstra van de Stichting Welzijn Castricum wil graag toevoegen dat kinderen van ouders met een minimuminkomen zonder kosten kunnen meedoen aan de KidsVakantieCocktail: maximaal vier activiteiten per kind. Ouders en kinderen kunnen hiervoor contact opnemen met Welzijn Castricum, Geesterhage, Geesterduinweg 5 in Castricum.

Foto: Nico Lute. Van links naar rechts; Anne-Marie Sjardin, Joyce van Tunen, Gijs Pannekeet en Natalie van der Kolk.

Meer berichten