Logo uitkijkpost.nl
Foto: Evelien Olivier
Castricum

Brandweer haalt hond van balkon

Het brandweernieuws van maandag 3 tot en met zondag 9 juni 2019

Castricum
Maandagmiddag 3 juni om 17:21 uur heeft de brandweer diverse metingen verricht in een woning aan de Geelvinckstraat. Dit omdat er een te hoge co waarde werd gemeten in het bloed van één van de bewoners. De brandweer kon geen vreemde concentratie meten.

Donderdagochtend 6 juni om 00:46 zijn de brandweerlieden uitgerukt voor een rookmelder die afging bij het Opnamekliniek aan de Oude Parklaan. Ter plaatse konden de brandweer en de BHV-ers geen melder vinden en kon de installatie ook niet gereset worden. De technische dienst moest ter plaatse komen om alles weer in orde te maken.

De brandweer werd donderdagochtend 6 juni om 02:47 opgeroepen voor een melding van wateroverlast aan de Grutto in Castricum. Bij één van de woningen was er zoveel water op het dak gekomen dat het bij de bewoners naar binnen stroomde. De brandweer heeft de ergste schade weer verholpen. De oorzaak lag onder meer aan een verstopte afvoer.

Donderdagmiddag 6 juni om 15:40 uur werden de brandweerlieden opgeroepen samen met de ladderwagen van brandweer Heemskerk om een hond te redden van een balkon aan de Geesterduinweg. De vraag kwam bij de politie vandaan omdat de hond al meerdere dagen op het balkon zou verblijven en de hele omgeving in zijn greep hield door het blaffen. De bewoner was steeds niet thuis. Uiteindelijk kwam de verhuurder ter plaatse met de sleutels van het pand en kon de hond bevrijd worden van het balkon. De hond moest met mankracht van de brandweer naar beneden worden getild omdat de hond geen trap kon lopen. De hond is door de politie in beslag genomen en vervoerd door de dierenambulance.

Zaterdagmiddag 8 juni om 17:31 uur werd de brandweer opgeroepen voor een scheve boom aan de Dag Hammarskjoldlaan. Ter plaatse bleek er een boompaal gebroken te zijn en kon de brandweer er weinig aan doen. De brandweer heeft de gemeente
ingelicht en die gaan het euvel dinsdag 11 juni verhelpen.

Limmen
Dinsdagavond 4 juni om 19:19 uur is de brandweer gealarmeerd omdat een auto tegen een huis was gereden aan De Vang. De bestuurder van de auto raakte hierbij gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. In de muur van de woning zat een scheur door de aanrijding. Om de schade aan de woning verder te beoordelen is de verhuurder van de woning ter plaatse gekomen. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. Dit word nog onderzocht door de politie. Lees hierover ook in dit artikel.

Zaterdagmiddag 8 juni, tijdens de storm, was er een grote boom omgewaaid op de hoek Dusseldorperweg/Vredeburglaan. De brandweer heeft de boom in kleine stukken gezaagd en alles aan de kant gelegd zodat de kruising weer vrij was.
De gemeente zorgt ervoor dat dinsdag 11 juni alles weer wordt afgevoerd.

Meer berichten