Afbeelding
Foto: Monique de Vries

Eigenaars bal Strandvondstenmuseum opgespoord

Algemeen

Een voetbal van een groep vrienden uit Herne Bay (Verenigd Koninkrijk) is na zes jaar teruggevonden in Castricum. De vrienden trapten de bal bij een voetbaltoernooi in 2013 in de Noordzee, waarna hij spoorloos verdween. De jongens - nu volwassenen mannen - hadden hun namen op de bal geschreven. Na de trap in de Noordzee spoelde de bal aan bij Castricum, waarna het als museumobject in het Strandvondstenmuseum werd opgenomen. Dit is te lezen op de website van mediapartner NH Nieuws

Menno Twisk van het museum vroeg vervolgens aan elke Engelse toerist of hij de bal herkende. "Elk ding in ons museum heeft een verhaal, zo ook deze bal, dat wist ik zeker", vertelt hij. "Aan elke Engelse toerist heb ik gevraagd of ze de plek kenden. Ik heb zelfs een brief gestuurd maar nooit antwoord gekregen."

Totdat twee weken geleden opeens een bezoeker uit Herne Bay langskwam. Hij beloofde in zijn woonplaats op onderzoek uit te gaan. Lees hierover meer in dit artikel. Zijn zoektocht had succes, want na een bericht op een lokale Facebook-pagina is het team gevonden. 

De vondst van de bal is ook nieuws in Engeland. Een van de grootste Britse kranten, Metro, heeft een artikel over het bijzondere verhaal geschreven. "Ik weet niet hoeveel miljoen mensen dat lezen. En nu met mijn museum erin. Ik ben een trotse baleigenaar."

Twisk wil graag het voetbalteam persoonlijk ontvangen in zijn museum. In een video-boodschap, die te zien is op de website van NH Nieuws, nodigt hij de mannen uit. De bedoeling is uiteraard ook dat er dan ook een potje voetbal gespeeld gaat worden. 

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 12 uur geleden
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57