Logo uitkijkpost.nl
Foto: Monique de Vries

Eigenaars bal Strandvondstenmuseum opgespoord

Een voetbal van een groep vrienden uit Herne Bay (Verenigd Koninkrijk) is na zes jaar teruggevonden in Castricum. De vrienden trapten de bal bij een voetbaltoernooi in 2013 in de Noordzee, waarna hij spoorloos verdween. De jongens - nu volwassenen mannen - hadden hun namen op de bal geschreven. Na de trap in de Noordzee spoelde de bal aan bij Castricum, waarna het als museumobject in het Strandvondstenmuseum werd opgenomen. Dit is te lezen op de website van mediapartner NH Nieuws

Menno Twisk van het museum vroeg vervolgens aan elke Engelse toerist of hij de bal herkende. "Elk ding in ons museum heeft een verhaal, zo ook deze bal, dat wist ik zeker", vertelt hij. "Aan elke Engelse toerist heb ik gevraagd of ze de plek kenden. Ik heb zelfs een brief gestuurd maar nooit antwoord gekregen."

Totdat twee weken geleden opeens een bezoeker uit Herne Bay langskwam. Hij beloofde in zijn woonplaats op onderzoek uit te gaan. Lees hierover meer in dit artikel. Zijn zoektocht had succes, want na een bericht op een lokale Facebook-pagina is het team gevonden. 

De vondst van de bal is ook nieuws in Engeland. Een van de grootste Britse kranten, Metro, heeft een artikel over het bijzondere verhaal geschreven. "Ik weet niet hoeveel miljoen mensen dat lezen. En nu met mijn museum erin. Ik ben een trotse baleigenaar."

Twisk wil graag het voetbalteam persoonlijk ontvangen in zijn museum. In een video-boodschap, die te zien is op de website van NH Nieuws, nodigt hij de mannen uit. De bedoeling is uiteraard ook dat er dan ook een potje voetbal gespeeld gaat worden. 

Meer berichten