Afbeelding
Foto: Pixabay

Blotevoetenwandeling

Algemeen Castricum

Op zondag 16 juni 2019 organiseert IVN Midden Kennemerland in samenwerking met Camping Geversduin een blotevoetenwandeling. Deze wandeling is voor iedereen, oud en jong, die eens lekker op blote voeten in het duin wil lopen.

Voeten: je staat er de hele dag op, je loopt er overal op naar toe maar meestal met schoenen aan. Op blote lopen we niet vaak, af en toe thuis en soms op het strand. Lopen op blote voeten is heerlijk, bevrijdend en een gezonde manier van natuurbeleving!

De gids neemt jullie graag mee op deze bijzondere wandeling. Onderweg leer je waarnemen met je voeten. Is het warm, is het koud, is het nat of is het droog? En daarmee leer je misschien wel, waarom welke planten of dieren er juist op die plek in de natuur leven. Wat je tegen gaan komen valt nooit te voorspellen, maar het duin zit boordevol verhalen over leven en overleven.

Hoe overleven de duinplanten in de zomer onder de brandende zon zonder zonnebrandcrème? Waarom wordt er begraasd? En wat moet de natuur nou met al die koeienpoep? Je gaat het horen, zien, ruiken, voelen en misschien ook proeven (nee, niet de koeienpoep!).

Je loopt door een duingebied waar ook duindoorns groeien. Dat betekent dat sommige stukken minder goed te belopen kunnen zijn op ongetrainde blote voeten. Neem daarom voor de zekerheid iets van schoeisel, zoals slippers of sandalen mee.

Je kunt je aanmelden voor deze excursie bij de receptie van camping Geverduin, Beverwijkerstraatweg 205, Castricum (info@campinggeversduin.nl), onder vermelding van de excursie. Vertrek om 10.00 uur vanaf de receptie. Duur van de excursie is ongeveer anderhalf uur. Kosten zijn 4 euro voor een volwassene, 2 euro voor kinderen tot 12 jaar. Graag gepast geld meenemen. De kosten zijn exclusief een toegangskaart tot de duinen (vanaf 18 jaar), deze is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied. Een dagkaart kost € 1,80 en is alleen met chip of pin te betalen.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57