Logo uitkijkpost.nl
Foto: Evelien Olivier
Castricum

Kleine Binnenbrand bij strandpaviljoen Zeezicht

Dinsdagochtend 4 juni om 3:10 uur werden de brandweerlieden van Castricum en Limmen opgeroepen voor een binnenbrand bij strandpaviljoen Zeezicht.

De brandweer was zeer snel ter plaatse en is met één hogedruk straal het pand binnen gegaan, dat al helemaal vol stond met rook. De eigenaar wist te vertellen dat het achter in het pand zou branden. Achter in het pand troffen ze inderdaad de brand aan en hebben deze afgeblust. Zo kon er al vrij snel brandmeester geven worden, zodat de spuitgasten van brandweer Limmen weer retour konden en beschikbaar waren voor andere inzetten in Castricum of Limmen.

De brandweer van Castricum is nog lange tijd bezig geweest het pand weer rookvrij te krijgen met de overdrukventilator. Stichting Salvage kwam ter plaatse om te zorgen dat het paviljoen weer snel roetvrij gemaakt kan worden en de schade (die toch nog behoorlijk is) te herstellen. Doordat de brand snel is ontdekt en de brandweer snel te werk is gegaan is erger voorkomen. De oorzaak moet nog onderzocht worden.

Meer berichten