Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier
Regio

Brandweernieuws met o.a. bootje met motorproblemen

Het brandweernieuws van zondag 26 mei tot en met zondag 2 juni 2019

Bootje met motorproblemen
Akersloot
Zondagavond 26 mei om 19:53 uur zijn de brandweerlieden uitgerukt naar het Saskerlei om een schipper te helpen die de motor van zijn bootje niet meer aan kreeg. De brandweer heeft het plezierbootje naar de haven gesleept.

Kleine brand bij Sortiva
Dinsdagochtend 28 mei om 04:35 uur zijn de spuitgasten uitgerukt naar Sortiva aan de Boekelerdijk in Alkmaar. Hier was sprake van een brand in een shredder. Naast de brandweer van Akersloot, zijn ook de brandweer van Alkmaar en Heiloo ter plaatse geweest om de brand te bestrijden. Ook kwam er een ladderwagen van Alkmaar en de officier van dienst ter plaatse. De brand was snel geblust.

Loze meldingen
Castricum
Woensdagmiddag 29 mei om 14:53 uur was er een loze brandmelding bij het Ribw aan de Oude Parklaan.
Vrijdagavond 31 mei om 18:20 uur was er een loze brandmelding bij De Boogaert.
Zondagochtend 2 juni is de brandweer twee keer uitgerukt naar serviceflat Sans Souci, dit was het geval om 10:08 en 11:07 uur. Beide keren was het loos alarm.

Nacontrole
Vrijdagavond 31 mei om 23:59 uur zijn de brandweerlieden uitgerukt naar de Belle van Zuylenlaan om een nacontrole uit te voeren na een vermoedelijke kortsluiting in een koelkast. Bij nader onderzoek stond er een doos eieren in de koelkast die aan één kant behoorlijk verbrand was. Dit was waarschijnlijk 's middags al gebeurd. Tijdens het bakken van een eitje heeft de doos te dicht bij het vuur gestaan waardoor deze eventjes gebrand heeft, en is zo teruggezet in de koelkast. Nadat ze elke keer de koelkast open deden roken de bewoners steeds een sterke brandlucht vandaar dat ze de brandweer gebeld hebben.

Duinbrand blijkt kampvuur te zijn
Zaterdagavond 1 juni werden de brandweerlieden opgeroepen om met hun verkenningsvoertuig uit te rukken voor een duinbrand bij de Oosterplas in Bloemendaal. Toen ze net voorbij Heemskerk reden, kregen ze te horen dat alle voertuigen weer retour konden gaan omdat een boswachter de locatie van de brand gevonden had en het bleek om een klein kampvuur te gaan. De boswachter heeft het vuurtje uitgemaakt.

Limmen
Zondagochtend 2 juni vroeg in de morgen, hebben de brandweerlieden een meting verricht bij een woning aan de Standerdlaan in Heiloo. Dit omdat er in de woning een co-melder was afgegaan. De brandweer heeft geen vreemde waardes gemeten.

Meer berichten