Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Dinsdag 28 mei landelijke pensioenactie in het OV

Algemeen Regio

Als gevolg van de landelijke pensioenactie in het OV zal er op dinsdag 28 mei in het hele land zeer beperkt tot geen treinverkeer mogelijk zijn.

De NS probeert waar mogelijk enkele treinen te laten rijden: dit zal echter zeer beperkt en onvoorspelbaar zijn. De reisplanner is voor reizen op dinsdag niet up-to-date. De NS kan niet aangeven welke treinen wel en welke treinen niet rijden. Je wordt daarom geadviseerd op 28 mei niet met de trein te reizen. 

Ook op woensdag 29 mei kan het treinverkeer mogelijk nog hinder ondervinden van de landelijke pensioenactie. Kijk op de reisplanner of de website van NS voor de laatste informatie.

Vervoersbedrijf Connexxion meldt op de website dat men nog niet weet wat dit exact betekent voor de dienstverlening. Zodra er meer informatie bekend is, informeert men de reizigers. Houd daarom de website en de social media kanalen in de gaten. 

De kans is groot, dat ook de pont over het Noordzeekanaal dinsdag niet vaart tijdens de grote ov-staking. Mediapartner NH Nieuws zet een dubbeldekkerbus in om reizigers over het Noordzeekanaal te vervoeren. Onderweg stappen speciaal uitgenodigde gasten in die vertellen over het laatste nieuws en de gevolgen van de ov-staking. Reizigers kunnen ook instappen. Terwijl ze van A naar B worden gebracht, tekenen de verslaggevers hun verhaal op. Haltes en vertrek- en aankomsttijden vind je in dit artikel.

Er moeten wel treinen tussen Amsterdam en Schiphol rijden, dat heeft de rechter bepaald. Er rijdt tussen 05.00 en 21.00 uur ieder kwartier een trein van Schiphol naar Amsterdam Centraal en vice versa. De treinen stoppen ook op de stations Lelylaan en Sloterdijk. Meer daarover bij mediapartner NH Nieuws en www.schiphol.nl.

Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40