Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Castricum

Dauwtrappen rondom Camping Geversduin

Voor de echte vroege vogels organiseert IVN Midden Kennemerland op donderdag 30 mei in samenwerking met Camping Geversduin een traditionele dauwtrap ochtend. Vroeg uit de veren, want dan is de natuur op z'n mooist. Dauwtrappen doe je 'officieel' door in de vroege ochtend met blote voeten door bedauwd gras te lopen, maar met goede wandelschoenen aan neemt de gids je graag mee voor een mooie wandeling rondom Camping Geversduin.

Rond zonsopgang het duin in om de vogels te horen zingen, leer verschillende vogelgeluiden kennen en beleef het ontwaken in het duin. Misschien zie je nog andere dieren zoals konijnen of een vos. Het is een flinke wandeling, als tussenstop doet de groep ' 't Boetje van onze Kees' aan.

De excursie is ook geschikt voor kinderen en hun ouders, maar de kinderen moeten wel gewend zijn om een stuk in stilte mee te lopen. Geschikte (warme, stille en onopvallende) kleding is gewenst. En neem je ontbijtje mee. Dat kun je in de natuur opeten bij de hut. Verwacht wordt dat je rond 10.00 weer terug bent bij de receptie van de camping.

Je kunt je aanmelden voor deze excursie bij de receptie van Camping Geversduin, Beverwijkerstraatweg 205, Castricum (info@campinggeversduin.nl onder vermelding van de excursie). We verzamelen om 4.45 uur bij de receptie zodat we om 05.00 uur kunnen vertrekken vanaf de camping.

Kosten zijn 4 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen tot 12 jaar. Graag gepast geld meenemen. Een duinkaart is verplicht. Een dagkaart kost € 1,80 en is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied en is alleen met pin te betalen. Kinderen tot en met 17 jaar hebben geen duinkaart nodig.

Meer berichten