Afbeelding
Foto: Monique de Jager

Puk (15) verstopte zich onder de neus van de politie

Algemeen

Op dinsdag 30 april hebben de jongerenwerkers en wijkagenten in Castricum de handen ineengeslagen en een politiehunt georganiseerd. Jongeren in de leeftijd 12 tot en met 22 jaar kregen de gelegenheid om legaal op de vlucht te slaan en zich te verstoppen in Castricum binnen een afgesproken gebied.

Het was een ontzettend geslaagde dag, zes wijkagenten hebben zich ingezet en van de 60 jongeren (verspreid over 3 groepen) wisten zes jongeren te ontkomen. Ook de buurtbewoners deden actief mee, niet iedereen had door dat het om een spelletjes ging, maar dat mocht de pret niet drukken.

Puk (15) was de enige in zijn groep, die uit handen van de politie wist te blijven. "Eerst zat ik met een paar vrienden een tijd in de hut tegenover de Cuneraschool. We wisten dat we daar goed zaten, want de politie was op elektrische fietsen en op scooters, ze konden niet bij ons komen. We moesten natuurlijk wel terug naar Discovery. Ik kwam op weg daarnaartoe zelfs nog een agent tegen, maar die zwaaide en dacht kennelijk dat ik al gepakt was. In Discovery hoorde ik, dat de hunt pas over een half uur afgelopen zou zijn. Ik ging snel weer naar buiten en ben gaan schuilen onder de brug. Er reed zelfs een agent op een scooter over die brug". Hij vertelt het met een 'big smile'. "Vorig jaar was ik op één minuut gepakt en nu had ik me onder hun neus verstopt. Het mooist waren hun gezichten toen ik binnenkwam en ik wist dat ik had gewonnen". Hij kreeg een fles vol 'Celebrations' als prijs. Puk wil ook nog wel een paar tips kwijt: "zoek een plek, waar je niet zo snel gezien kunt worden of een plek waar ze niet zo goed bij kunnen komen. En onderschat de politie nooit!"

Jongerenwerk Castricum, de wijkagenten en de jongeren hebben ontzettend genoten en vinden het zeker voor herhaling vatbaar.  Er wordt er nu druk gebrainstormd met de betrokkenen in Limmen en Akersloot om daar in het najaar een soortgelijke leuke activiteit neer te zetten.

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 2 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01