Logo uitkijkpost.nl
Foto: Jeroen Drenth
Limmen

Bloemendagen Limmen groot succes

De 67ste editie van de Bloemendagen is een succes. Met meer deelnemers dan vorig jaar, twee nieuwe prikploegen en met 3 mozaïeken gemaakt door Basisschool het Kleurenorkest kan er gerust worden gesproken van een superjaar. Op zondag werd er ook een Oldtimer Fair georganiseerd. Een leuke afwisseling tijdens het rijden van de route.

De hoofdprijs, de zilveren tulp, is dit jaar gewonnen door prikploeg 'Mag van Annie'. De ploeg heeft een mozaïek gemaakt over Alzheimer. Prikploeg 'De beunhazen' heeft met een mozaïek over de Lady of Soul, Aretha Franklin, de eerste prijs behaald in de categorie 'Mozaïeken kleiner dan 4 m2.' De ploeg won hiermee de bronzen hyacint. Scouting Victorie Heiloo won in de 'Vrije categorie' de bronzen narcis voor hun kunstwerk over de plastic soep.

Zaterdagavond was de prijsuitreiking waarbij het tot het laatste moment spannend bleef. Een luid gejuich steeg op toen de hoofdprijs bekend werd gemaakt. De zaal in Heeren van Limmen zat stampvol en iedereen was in opperbeste stemming. De twee nieuwe prikploegen hebben nu al aangegeven dat ze volgend jaar zeker weer meedoen.

Vanaf zaterdag 27 april zijn de verschillende mozaïeken te bewonderen. Er is een route uitgezet van ca. 10 kilometer die u langs alle mozaïeken leidt. U kunt de mozaïeken nog bekijken tot en met woensdag 1 mei. Routeboekjes zijn verkrijgbaar bij verschillende mozaïeken.

Kijk voor alle foto's op de website van Stichting Bloemendagen Limmen.

Meer berichten