Afbeelding
Foto: Pixabay

Bewoners zaaien bloemen op de Mient

Algemeen Castricum

Waar nu een grasveld ligt, is over enkele maanden een bloemenweide te zien. Zaterdag 13 april vindt in het park aan de Mient een feestelijke bloemzaaidag plaats voor en door bewoners. Bloeiende planten zijn niet alleen mooi, maar vormen ook een belangrijke bron van voedsel voor bijen, vlinders en vogels. Zo wordt de Mient mooier én natuurlijker.

Gemeente Castricum ondersteunt het bewonersinitiatief. "Ik vind het geweldig dat inwoners en gemeente hier samen optrekken," zegt wethouder Binnendijk. "Met dit project kunnen we een stap maken in natuurlijk groenbeheer. Bij succes kunnen we dit op meerdere plekken in Castricum uitvoeren, uiteraard als daarvoor voldoende draagvlak in de buurt is."

Animo
Met het draagvlak zit het hier wel goed. Initiatiefnemers Florinda Nieuwenhuis en Marleen Heeman hielden een enquête bij de bewoners van de Mient en omliggende straten. Zo'n 95% van de respondenten ziet de bloemenweide zitten. "Mensen horen op het nieuws dat het slecht gaat met insecten en willen een steentje bijdragen", zegt Nieuwenhuis. "Hoe mooi is het om dat te doen in je eigen buurt!"

Samenwerking
Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Bijzzzaak, een groep inwoners van Castricum die zich sterk maakt voor een natuurlijke gemeente. Het doel is dat de bloemenweide samen met de buurt wordt beheerd. "Samen planten en vlinders tellen en een enkele keer per jaar helpen met wieden of hooien" zegt Nieuwenhuis. "Samen met de buren werken is gezellig, je leert elkaar kennen en we maken de buurt mooier en natuurlijker."

Activiteiten
De zaaidag van 13 april start om 13.00 uur en duurt tot circa 15.30 uur. Alle buurtgenoten zijn van harte welkom om mee te helpen met zaaien of te komen kijken. Kinderen kunnen meedoen met het maken van bijenhotels en het schilderen van informatiebordjes.

Voor meer informatie zie www.bijzzzaak.nl.

Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! gisteren
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40