Logo uitkijkpost.nl
Foto: Facebookpagina Politie N-H
Regio

Extra snelheidscontroles in kader Europese week van de veiligheid

Deze week worden, in het kader van de Europese week van de veiligheid, door het verkeersteam van de politie in Noord-Holland extra snelheidscontroles gehouden, zo meldt politie Noord- Holland op de website.

Snelheidscontroles maken standaard onderdeel uit van de taken van het Team Verkeer van de politie eenheid Noord-Holland. Jeffrey Feeke, operationeel expert bij het Team Verkeer, legt uit waarom de extra controles worden gehouden: "Met deze actie willen we de verkeersveiligheid vergroten want snelheid is een belangrijke oorzaak van ongevallen. Bij één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt een te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Het  risico op -ernstig- letsel neemt fors toe bij een hogere snelheid. Wij willen bestuurders hiervan bewust maken".

Tijdens de controles zullen weggebruikers op allerlei manieren gecontroleerd worden. Snelheidsovertreders die met behulp van een lasergun of videoauto worden betrapt, zullen direct worden staande gehouden terwijl bij de controles met een radarauto de kentekenhouder de boete thuis gestuurd krijgt. De actie vindt plaats in het kader van de Europese week van de veiligheid die wordt georganiseerd door Tispol.  Dit is een breed internationaal Europees netwerk van verkeersspecialisten van de politie.

Meer berichten