Afbeelding
Foto: Facebookpagina Excelsior Limmen

Lenteconcert Muziekvereniging Excelsior

Cultuur Limmen

De lente is een van de vier seizoenen en volgt op de winter. Tijdens de lente worden de bomen groener en gaan bloemen bloeien. Geleidelijk wordt het warmer en gaan de dagen lengen. Het woord 'lente' is dan ook een afleiding van lang en is verwant aan het Engelse lent, de veertig dagen durende vastentijd voor Pasen.

Maar maart roert zijn staart en april doet ook wat hij wil, dus kan het 's avonds en 's nachts nog koud zijn. Daarom wil Muziekvereniging Excelsior u verwarmen met muziek. Op zaterdagavond 30 maart, in Heeren van Limmen, zullen het harmonieorkest en de slagwerkgroep u trakteren op een mooi concert. Om 20:00 uur zal de Harmonie, onder leiding van Ruud Pletting, het concert starten met een zeer gevarieerd programma, zoals onder andere het muziekstuk over een storm 'Kyrill', het beeldende werk over 'Pinocchio', maar ook 'Don't stop me now' van Queen. Na een korte pauze is het rond 21:00 uur de beurt aan de Slagwerkgroep onder leiding van Floris van Tol. Nu ze zijn overgegaan op melodische slagwerkinstrumenten, is hun repertoire flink uitgebreid. Het publiek kan de bekende muzikale lijnen horen van onder andere Michael Jackson en Bruce Springsteen.

Echt een concert voor jong en oud, voor liefhebbers van klassiek, zowel als populaire muziek. U bent dan ook van harte welkom op 30 maart in Heeren van Limmen, aan de Dusseldorperweg tegenover de kerk. Het concert begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur. De toegang is gratis.

Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40