KVC dames Anne-Marie (boven links) en Natalie (onder links) en De Bibliotheek Kennemerwaard dames Femke (boven rechts) en Jocenta (onder rechts)
KVC dames Anne-Marie (boven links) en Natalie (onder links) en De Bibliotheek Kennemerwaard dames Femke (boven rechts) en Jocenta (onder rechts) Foto: Nico Lute

KidsVakantieCocktail dames bruisend van energie voor kinderenactiviteiten

Algemeen Castricum

De vriendinnen Anne-Marie en Natalie coördineren samen de KidsVakantieCocktail (KVC). De KVC zijn verschillende sportieve, creatieve en vrijblijvende kinderactiviteiten voor tijdens de zomervakantie (vanaf 13 juli t/m 25 augustus). Met vorig jaar ruim 40 activiteiten in Castricum, Akersloot en Limmen is de KVC een echt begrip geworden.

Anne-Marie vertelt: " Soms lukt het een organisatie niet om een jaartje mee te doen. Dat vinden we natuurlijk jammer". Natalie vult aan: " Gelukkig komen er elk jaar weer nieuwe organisaties bij. Met De Bibliotheek Kennemerwaard konden we vorig jaar een mooie afspraak maken, want vorig jaar was hun kinderactiviteit voor de KVC zelf een stripverhaal maken én een voorlees & knutsel activiteit. Deze activiteiten hielden ze op ons verzoek in Castricum, Akersloot én in Limmen. Zodat zoveel mogelijk kinderen uit de dorpen er heen konden."

Het was in alle drie de vestigingen een groot succes volgens Femke, medewerkster bij de bieb, "Wij organiseren het hele jaar door voor kinderen allerlei activiteiten, via de KVC sluit het perfect aan bij onze doelgroep." Femke vindt de samenwerking erg prettig. "Het idee om weer mee te gaan doen aan de KVC kwam van Natalie. Er zijn veel voordelen voor ons om mee te doen. Alle kinderen in de CAL-gemeente bereiken via een flyer is erg handig. Dat regelen de KVC dames. In de zomervakantie is het soms voor ouders lastig om wat leuks te verzinnen om te gaan doen, vooral als het weer niet meewerkt. Dan zijn de kinderactiviteiten van de KVC ideaal."

De Kidsvakantiecocktail dames werken voor het derde jaar samen om in de zomervakantie weer genoeg kinderactiviteiten te verzamelen. De activiteiten komen op een mooie overzichtelijke flyer die naar alle basisscholen in Castricum, Akersloot en Limmen wordt gebracht. "Een klus die we graag doen", zegt Anne-Marie. Wat Natalie het leukst vindt is een organisatie benaderen omdat ze een origineel idee heeft voor de KVC. Zoals de sushi workshop (2017 voor het eerst) en de kinderyoga, die vorig jaar nieuw in de KVC was. Een mooie uitbreiding van de kinderactiviteiten en helemaal als de nieuwe activiteiten goed worden ontvangen door ouders en kinderen.

De KVC is oorspronkelijk opgezet door Welzijn Castricum en door de jaren heen nog steeds populair voor kinderen om iets te doen als je (nog) niet met vakantie gaat. Natalie sluit af: "Ook dit jaar zijn er weer originele ideeën ontstaan om met nieuwe organisaties mee te doen voor de zomervakantie van 2019. Natuurlijk hopen we dat deze gaan lukken zeggen de dames".

Als jij een kinderactiviteit hebt die aansluit bij de KidsVakantieCocktail, nodigen ze je uit om te reageren via kvc.castricum@gmail.com. De KVC flyer zal eind juni worden verspreid

Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 13 uur geleden
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01