Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Scoor een Boek!

Algemeen Regio

AZ en Bibliotheek Kennemerwaard bundelen hun krachten. Het leesproject 'Scoor een Boek!' koppelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om zo veel mogelijk kinderen te stimuleren om met plezier te lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen ze dat bereiken.

De voetbalexperience is een voetbalfeest, waarbij kinderen aan allerlei activiteiten kunnen meedoen. Hoe vaak kan jij een balletje hooghouden? Speel jij iedereen van het veld met tafelvoetbal? Welke acties maken jouw voetbalpoppetjes in jouw eigen gemaakte stopmotionfilmpje? Ontwerp jij het nieuwe AZ-tenue? Blaas jij iedereen van het veld met blaasvoetbal? Hoe goed kan jij dribbelen met de bal en welke voetbaltrucs kun je uitvoeren? Heb je alle activiteiten gedaan? Dan maak je kans op een leuke prijs. Het gaat er niet om hoe goed je bent, maar wel om het plezier. En je kan op de foto met Herry en Berry van AZ.

Wanneer en waar?
Wil je meedoen aan dit voetbalspektakel? Dat kan in verschillende bibliotheken van 14.00 tot 16.00 uur. De aftrap van de voetbalexperience vindt plaats op woensdag 20 maart in de bibliotheek in Bergen. Daarna verplaatst het festijn zich op zaterdag 23 maart naar bibliotheek De Mare in Alkmaar. Op woensdag 27 maart vindt de voetbalexperience plaats in de bibliotheek in Castricum. De afsluiting is op zaterdag 30 maart in de bibliotheek in Heerhugowaard.

Thuiseditie van Scoor een Boek!
Thuis doelpunten maken en scoren? Hoe gaaf is dat! Het hele gezin doet mee, ook papa, mama, broertjes en zusjes. Haal de Scoor een Boek! poster op in jouw bibliotheek. Geef de poster thuis een mooi plekje en plak een bal (sticker) voor elke opdracht die je doet. Scoren met vrij lezen doe je op de helft van AZ. Plak een sticker voor elk gelezen boek, tijdschrift of krant. Voorlezen telt ook mee! Je maakt kans op extra prijzen als je je opgeeft bij az.nl/scoor-een-boek. Als deelnemer van Scoor een Boek! maak je kans op een gave AZ-bal of een gesigneerd AZ-shirt. Tijdens de Scoor een boek!-periode moedigt AZ-speler Pantelis Hatzidiakos je aan op de website met filmpjes.

Meedoen! Doe mee met Scoor een Boek! En maak kans op gratis kaarten voor een wedstrijd van AZ.
Teken en kleur een originele kaft van je lievelingsboek en vertel waarom je dit een leuk boek vindt. Gebruik hiervoor het wedstrijdformulier dat je kan halen bij jouw bieb en lever dit formulier ook weer in bij jouw bibliotheek. Doe dit uiterlijk maandag 13 mei. In mei maken ze de prijswinnaar bekend op de website en social media.

Geschiedenis Scoor een Boek!
1 Op de 10 kinderen in Nederland heeft taal- en leesproblemen. Zonder hulp staan deze kinderen over een aantal jaar met 1-0 achter wanneer ze de arbeidsmarkt betreden! Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen dus van groot belang. Maar hoe maak je kinderen enthousiast om (veel) te lezen? Daar draait het om in het leesproject Scoor een Boek!, waarin lezen en voetbal een gouden combinatie vormen.

Meer informatie
Meer informatie vind je op; www.bknw.nl/scooreenboek.

Word lid van de Bibliotheek
Voor kinderen (tot 18 jaar) is het lidmaatschap gratis! Volwassenen zijn al voor € 4,50 per maand lid. En tijdens de Scoor een Boek!-weken betalen kinderen geen inschrijfkosten

Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 2 uur geleden
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 22 uur geleden
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36 1
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57
Afbeelding
Burgerinitiatief zorgt voor herinrichting Kerkplein in Castricum 12 apr, 12:40
De Hoep is weer open.
De Hoep ontwaakt uit winterslaap 12 apr, 09:34
VakantieFUN Freerunning.
VakantieFUN programma voor kinderen en jongeren met indicatie 10 apr, 10:00
De kampioenen.
Spectaculair Dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum (BVC) 9 apr, 13:01
Jeugdorkest.
Orchestra of my life in Grote Kerk Beverwijk 8 apr, 14:00