Afbeelding
Foto: Pixabay

Charly T. (17) vrijgelaten uit Spaanse cel

Algemeen Regio

De 17-jarige Charly T. uit Noord-Holland is vrijgelaten uit de Spaanse cel waar hij al maanden vastzat, meldt mediapartner NH Nieuws. Zijn vader is in Spanje om hem terug te brengen naar Nederland, waar hij zijn rechtszaak in vrijheid kan afwachten. De jongen zat sinds augustus in een Spaanse cel op verdenking van seksueel misbruik van twee Engelse meisjes van 12 en 14 jaar.

Volgens een vriend van de familie Fred Vos moet Charly zich op 18 maart weer melden in Spanje om de uitspraak aan te horen. 

De zomervakantie van Charly in Spanje eindigde vorig jaar in een hel. Twee Engelse meisjes van 12 en 14 jaar beschuldigen hem van misbruik. De jongen had op de ochtend van zijn vertrek uit Spanje een afspraak met de twee meisjes bij het zwembad van het bungalowpark waar zowel hij als de meisjes verbleven. Het drietal dronk die ochtend een fles wodka. Volgens de meisjes zijn daarbij een aantal seksuele handelingen gepleegd tegen hun wil in.

De vader van Charly vertelde eerder aan NH Nieuws dat de stemming vrijpostig was en dat een van de meisjes probeerde de zwembroek van Charly uit te trekken. Er werd volgens de vader op een gewone manier afscheid genomen: "Ze gaven elkaar een kus en een knuffel en hij stapte bij mij in de auto. Er was niks vreemd aan de hand." De meisjes beschuldigden Charly daarna van misbruik, waarna hij werd opgepakt.

Lees ook: 17-jarige Charly drie maanden langer in Spaanse cel

Volgens het OM gebruikte Charly geweld of intimidatie tijdens het vermeende seksuele misbruik. Dat de twee meisjes onder de zestien jaar zijn weegt voor het Spaanse OM extra zwaar. Het Openbaar Ministerie in Spanje heeft voor seksueel misbruik van twee Britse meisjes vier jaar gevangenisstraf plus een jaar ondertoezichtstelling tegen hem geëist. 

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57