Logo uitkijkpost.nl
Foto: Hans Peter Olivier
Castricum

Schoorsteenbrand en stormschade

Het brandweernieuws van maandag 4 maart tot en met zondag 10 maart.

Castricum
Woensdagochtend 6 maart om 08:58 uur is de brandweer opgeroepen voor stormschade bij een woning aan de Plantenhove. Tijdens de wind was er een dakpan naar beneden gekomen en er lagen nog wat pannen los op het dak. De bewoners hadden al contact gehad met de woningbouw en deze zouden ter plaatsen komen om het op te lossen. De brandweer kon dus weer retour.

Zaterdagmiddag 9 maart om 15:33 uur zijn de brandweerlieden opgeroepen voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Bakkummerstraat. Hierop kwam ook de ladderwagen van brandweer Heemskerk ter plaatse om de schoorsteenbrand op een veilige manier te lijf te gaan. De  brandweer had enige tijd nodig om de schoorsteenbrand goed uit te krijgen. Door de enorme hitte was de schoorsteen op meerdere plekken gescheurd. Hierdoor was de schoorsteen niet meer stabiel. Daarom is de brandweer officier van dienst en Salvage ter plaatse geweest en werd er besloten vanwege de verwachtte harde wind om de schoorsteen om 19:53 uur alsnog te gaan slopen, zodat instortingsgevaar geweken was. Na drie kwartier is dit gelukt en de brandweer heeft het laatste stukje provisorisch afgedicht voor de regen. Stichting Salvage zou de klus overnemen en alles goed regelen voor de bewoners.

Limmen
Tijdens de inzet van de schoorsteenbrand op zaterdagmiddag 9 maart voor de brandweer van Castricum was er ook nog een melding om 16:58 uur van stormschade aan de Van Bergenlaan in Bakkum. Hier zijn de spuitgasten van Limmen ter plaatse geweest om 2 afgebroken takken te verwijderen, die gevaar opleverden. Een derde tak was er al uitgewaaid en was boven op een auto terecht gekomen.

Meer berichten