Logo uitkijkpost.nl
Foto: Pixabay
Akersloot

Dementie en wat als thuis wonen niet meer lukt?

Op woensdag 13 maart vindt weer een Alzheimer Trefpunt in Akersloot plaats, het onderwerp is: "Dementie en wat als thuis wonen niet meer lukt".

De verzorging van iemand met dementie wordt vaak zwaarder naarmate de ziekte erger wordt. Ondanks alle mogelijkheden voor ondersteuning in de thuissituatie kan er een moment komen dat uw naaste zoveel zorg nodig heeft dat een verblijf in een woonzorgcentrum de beste oplossing is. Dan is uw naaste dag en nacht verzekerd van de verzorging die hij of zij nodig heeft. Verhuizen naar een nieuwe voorziening is echter een ingrijpende gebeurtenis. Hoe bereidt u zich hierop voor? En welke mogelijkheden zijn er in de regio Midden-Kennemerland?

Gespreksleider Essy Ferares gaat hierover in gesprek met casemanager Trees Berkhout. Hierna is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen. Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u behoefte aan andere informatie over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in 't Kruispunt, Mozartlaan 1a, 1921 XC Akersloot. De ontvangst is vanaf 14.00 uur, het programma start om 14:30 uur en eindigt rond 16.00 uur. De toegang is laagdrempelig en gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en professionals. De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze mensen geïnterviewd een vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook op andere gebieden, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis nog eens rustig na te lezen.

Meer berichten