Afbeelding
Foto: Hans Peter Olivier

Brandweernieuws met o.a. autobrand tijdens testrit

Algemeen Regio

Het brandweernieuws van maandag 25 februari tot en met zondag 3 maart.

Castricum
Maandagmiddag 25 februari om 13:24 uur werd de brandweer opgeroepen om een nacontrole uit te voeren bij de voormalige Augustinusschool. Er was een klein brandje geweest in een lokaal van de Vrije school. Een prikmatje was in de brand geraakt, omdat deze op een kookplaatje lag die aanstond. De brand was al snel geblust door de bhv-ers. De huisartsenpost kwam ter plaatse om 2 bhv-ers na te kijken, die veel rook hadden ingeademd bij het blussen van het brandje. De brandweer heeft de school weer rookvrij gemaakt met behulp van de overdruk ventilator. Daarna konden de leerlingen weer terug naar hun lokalen. Salvage zou langs komen om de roetschade op te lossen in het lokaal, dat tijdelijk niet gebruikt kon worden.

Woensdagochtend 27 februari om 03:46 uur is de brandweer ter plaatse geweest bij Serviceflat Sans Souci waar een rookmelder af was gegaan. De brandweer heeft de melder gevonden en er bleek geen brand te zijn.

Zondagmiddag 3 maart om 15:56 uur werden de brandweerlieden opgeroepen om de ambulancedienst te helpen aan de Albert Schweitzerlaan. Hier moest een bewoner vanaf de eerste etage naar beneden getild worden, die om medische redenen naar het ziekenhuis vervoerd moest worden.

Limmen
Maandagmiddag 25 februari om 12:30 uur werden de brandweerlieden opgeroepen voor een autobrand op de Nesdijk. Toen een automonteur een testrit maakte over de N203 vloog het luchtfilter in de brand. De monteur heeft zelf de brand weten te blussen. De brandweer heeft een nacontrole gedaan en kon snel weer retour.

Dinsdagochtend 26 februari om 01:48 uur was er een loze melding bij het GGZ aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. Dezelfde dinsdag om 18:57 uur was er een handmelder geactiveerd bij  het GGZ aan de Hooge Venne in Heiloo. Hierop waren de korpsen van Limmen en Heiloo opgeroepen. Er bleek een een pullenbak in de brand gestaan te hebben, die de bhv-ers al hadden geblust. De brandweer van Heiloo is nog ter plaatse geweest voor nacontrole en om de afdeling te ventileren. De brandweerlieden van Limmen konden halverwege hun rit weer retour.

Ketting, gemaakt met 3D printer.
PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen 23 apr, 13:15
Vlnr: Elise Chivan, Beau de Nijs, Jans van der Maat en Aimee Dekker.
Het regent medailles bij wedstrijd DOS-GTH! 22 apr, 09:27
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 15:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 18:25
Een eerdere editie van de culturele speeddates.
Culturele Speeddates terug van weggeweest 19 apr, 12:05
Secondo Movimento.
Primavera bij Atelier Bakkum 18 apr, 11:50
Hike in the Forest.
Hike in the Forest bij De Oude Keuken 17 apr, 15:47
De prijsuitreiking.
Onderlinge turnwedstrijden DOS groot succes! 16 apr, 14:36
De politie in Castricum heeft zondagnacht een 36-jarige man aangehouden.
36-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed 15 apr, 16:34
'tHuis Lioba.
(Verkoop?? foto niet perse) Wat komt er op je af wanneer je partner ziek wordt? Kom naar de themabijeenkomst op 25 april 15 apr, 12:20
De cast traint volop.
Grote hit in de maak: JPTeens on Stage verbindt en verrast! 14 apr, 11:03
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt Castricum 13 apr, 13:57