Logo uitkijkpost.nl
Foto: Aangeleverd
Castricum

John van Rietschoten is Pokerkampioen van Castricum

Op woensdag 27 februari werd het Pokerkampioenschap van Castricum georganiseerd in Café City. Vanaf 18.30 uur stroomde de zaal, die met professionele pokertafels omgetoverd was tot ware pokerroom, langzaam vol. Nadat alle deelnemers zich hadden aangemeld en van een drankje waren voorzien, kon om 19.00 uur de toernooiklok gestart worden.

In totaal speelden er 44 pokerliefhebbers uit Castricum en omgeving mee tijdens deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Er werd tijdens dit pokertoernooi niet om geld gespeeld, maar puur om de eer en de gezelligheid van het spel. Langzaam verlieten de eerste spelers het toernooi, omdat zij hun pokerchips niet wisten te behouden. Gelukkig konden de spelers die vroeg uitgeschakeld werden met elkaar verder pokeren om een gratis deelname aan een ander pokertoernooi te winnen. Er hing een gezellige sfeer en de mensen spraken gedurende het toernooi over hun tactiek en sterkste pokerverhalen.

Na ongeveer 5,5 uur kaarten was het de Purmerender John van Rietschoten die met de bokaal naar huis ging en zich een jaar lang de Pokerkampioen van Castricum mag noemen. Daarnaast kwalificeert hij zich met deze prestatie ook voor de landelijke finale van het ONK Poker 2019 op 6 juli in Ermelo. Op plek twee eindigde Robin Halderman. Hij kwalificeert zich samen met Stan Scholten (3e) voor de halve finales in juni.

Meer berichten